banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Şevval ayından da istifade etmeliyiz VİDEO

Şevval ayının önemini anlatan alimler, Şevval ayının Allah'ın değer biçtiği aylardan biri olduğunu dolayısıyla bu ayların en güzel şekilde geçirilmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

ŞANLIURFA - Şevval ayının önemi konusunda İlke Haber Ajansı’na değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa’nın âlimlerinden Molla Sinan Ünel, şevval ayının Allah’ın değer biçtiği aylardan biri olduğunu söyledi.

 

Şevval ayının önemi hakkında Ünel, “Kim Ramazan ayı ile birlikte Şevval ayında da altı gün oruç tutarsa sanki bir yıl oruç tutmuş gibi olur” hadisini hatırlattı.

 

“Bu ayları güzel bir şekilde geçirmeliyiz”

Şevval ayında Ramazan’da olduğu gibi hatimlerin devam ettirilmesi gerektiğini ifade eden Ünel, “Allah bazı aylara değer vermiştir. Mesela özellikle Recep, Şaban, Ramazan, Şevval ve Muharrem gibi aylar yüce Allah’ın değer biçtiği aylardandır. Bu ayları güzel bir şekilde geçirmeli, bu şekilde Allah’a yaklaşmalıyız.” dedi.

 

“Ramazan’dan istifade etiğimiz gibi Şevval ayından da istifade etmeliyiz”

Şevval ayının gafletle geçirilmemesi gerektiğini söyleyen Ünel, “Bu aylar Rabbimizin bize lütuf olarak sunduğu aylardan birisidir ve gereği gibi istifade etmeliyiz. Aslında bu bizim için çok büyük bir fırsat yani Ramazan’dan istifade etiğimiz gibi şevval ayından da istifade etmeliyiz. En azından bu ayın 6 günlük orucunu tutmalı yine bu ayda hatimler yapmalı, bu ayın feyiz ve bereketinden istifade etmeliyiz.” İfadelerini kullandı.

 

Ünel, “Bilinçli, karını, zararını bilen Müslümanların bu aydan da gereği gibi istifade edeceğine inanıyoruz. Bu konuda da üzerimize düşeni yaparsak gereği gibi istifade edersek eminim ki Rabbimiz katında büyük bir mükâfatI, büyük bir eciri olacaktır. Şevval ayının hemen Ramazan ayından sonra gelmesi de ayrı bir güzelliktir. Malumunuzdur Ramazan ayı manevi atmosferi ile beraber insanın maneviyatının yüksek olduğu bir aydır. Tam böyle bir ayın hazını yakalamışken ardından şevval gibi mübarek gibi bir ayın gelmesi de ayrı bir nimettir. İnşallah Müslümanlar olarak, ümmet olarak bu ayın da faziletini bilir, bu aydan gereği gibi istifade ederiz” şeklinde konuştu. (Mustafa Bikeç/Sedat Kuşulay- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.