banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

6 Kasım şehircilik günü olması münasebetiyle kendisiyle görüştüğümüz Şehir Planlamacısı Mehmet Selim Açar, değişerek gelişen ve globalleşen dünyada şehircilik mesleğinin ve kentin şehircilik hususundaki sorunlarına çözüm bulmanın mesleğe yüklediği sorumluluğa değindi.
 

Ağır sorumluluğun bilinci ile mesleği icra etmeye çalıştıklarını belirten Açar,  Şanlıurfa’daki birleşme ve planlama STK içinde de etkin bir rol almaya devam etiklerini belirterek bir şehrin geleceğinin nasıl olması gerektiğinin, verilen kararlarla belirlendiğini ifade etti.

Yeni planlar yapılırken geleceğin düşünülmesi gerektiğini söyleyen Açar, “11 Nisan şehir stadyumunun yerine, Şanlıurfa Belediyesi ile birlikte ortak bir çalışma düzenledik. Orasının ne olması gerektiği ile ilgili görüştük. Mesleğimizin gerekliliklerinden dolayı gerek Büyükşehir Belediyesi, gerek diğer STK olsun bir koordinasyon üstündeyiz. Şehrin işi, sorunları, çözümleri için neler yapılabileceği hususunda, yeri geldiğinde hiçbir fedakârlıktan sakınmadan elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Şanlıurfa’nın büyük şehir olmasıyla beraber sorunların  da çoğaldığını belirten Açar, “Siverek, Viranşehir, Halfeti gibi 130 kilometre uzaktaki bir ilçenin en ücra köyü mahalle oldu. Bu mahalleye şehrin standartlarında ilk başta zaten hizmet verilemez.  O hizmet 2 yıl ve daha fazla süre alabilecek. Ama ilk başta bizim beklediğimiz, aslında şu idi; Mevcut Belediyenin işleyişinin aynı şekilde en azından aksamadan devam etmesiydi. Ama gördüğümüz kadarıyla biz bunu çok göremiyoruz.  Bu gibi şehircilik imar ve planlama konusunda biraz sıkıntılar yaşıyoruz. Seçim sürecinden beri verdiğimiz ve hala beklemekte olan planlama dosyaları var. Bu hem halkın mağduriyetine sebebiyet veriyor, hem de meslektaşlarımızın mağduriyetine sebep veriyor” ifadelerinde bulundu.

"Tarım arazileri imara açılarak tarım arazileri katlediliyor"

 Tarım arazilerinin imara açılmasının büyük bir hata olduğunu ifade eden Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Topal da, “Tarım arazilerinin imara açılması, gelecekte bütün yerlerin betonlaşması demektir. Yakında ekin yapılacak tarım arazisi bile bulmakta zorlanacağız” dedi. (Sedat Kuşulay -İLKHA)  
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.