banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der toz Sugeldi Candeias

Şanlıurfa'da basın sitesinin çekilişi yapıldı

ŞANLIURFA - Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde TOKİ tarafından gazeteciler için basın sitesinin bitme aşamasına gelmesi nedeniyle bugün çekiliş yapıldı. 3 yıl önce başvurusu yapılan siteler için 229 kişi Karaköprü’de, 11 kişi ise Maşuk’ta ev sahibi oldu.

Belediye nikâh salonunda gerçekleştirilen çekilişe Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin güvenç, Karaköprü İlçe Başkanı Nihat Çiftçi ve Şanlıurfa’da görev yapan birçok gazeteci ve aileleri katıldı.

Çekiliş öncesinde kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, çekilişin herkese hayırlı olması temennisinde bulundu.

Çekilişte bir konuşma yapan Gazeteciler Birliği Derneği Başkanı Veysel Polat, “3 yıl önce basın sitesini yapmak için TOKİ’ye başvuru yaptık. Başvurumuzun kabul edilmesinden sonra basın sitesini kurmak için yer arayışına girdik. Karaköprü ilçesinde bulunan hazine arazisini TOKİ’ye bildirdik ama yeterli sayıda başvuru olmadığı için aradan geçen zaman içerisinde bulduğumuz arsaların satıldığını öğrendik. Yetkililerle yaptığımız görüşmeler sonucunda basın sitesinin iptali istendi. Fakat biz bu işten vazgeçmedik. Projenin devamı için ısrar ettik. Bu işi biz başlattık bizden örnek alan Memur-Sen ve diğer sivil toplum kuruluşları da bu işe başladı. Bu defa gazeteci olmamasına rağmen sıradan vatandaşların da başvurularını aldık.“ dedi.

Basın sitesi için bunun başlangıç olduğunu söyleyen Polat, 2. ve 3. etaplarının da olacağını ifade etti. Daha sonra 240 gazeteci için daire belirleme çekilişi yapıldı. (Mehmet Demir/Mustafa Bikeç-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.