banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Şanlıurfa'da 555 bin adet kış çiçeği ekildi

Park, bahçe, kavşak ve orta refüjlere şimdiye kadar 4 farklı türde toplam 555 bin adet kış çiçeği eken ekipler, aynı zamanda kavşaklara yapılan peyzaj düzenlemeleri ile şehre estetik bir görüntü kazandırıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kent genelinde ana arterlerde yer alan orta refüjlerde, kavşaklara, park ve bahçeler ile çeşitli alanlara farklı süs bitkileri ve çiçek ekimi gerçekleştiriyor.

555 bin adet çiçeğin ekildiği Şanlıurfa’da Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekiplerince çalışmalar şehrin ana arterlerinde uygulanarak, sistematik olarak şehrin genelinde devam ettiriliyor.

İlk olarak Abide Kavşağında başlatılan ve kent genelline uygulanacak çalışma ile Hercai Menekşe, Çuha, Süs Lahanası ve Lale Soğanı gibi 555 bin adet Süs Bitkisi ekilerek, kente güzel görünüm kazandırılıyor.

Kent merkezine bitki ekimi işleminin sürdürülmesinin yanı sıra; Çevre ve peyzaj düzenlemeleriyle de Esentepe Mahallesinde yol kenarlarına ağaç dikimi yapılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.