banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya

Rabia Meydanında Eylem Yaptılar

Haliliye ilçesinde bulunan Rabia Meydanında toplanan bir grup Suriyeli mülteci, yaşadıkları sorunları duyurmak amacıyla basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasından sonra Suriye’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı, dualar edildi.

Çok sayıda genç ve çocuğun ellerinde Arapça yazılı dövizleri taşıdığı açıklamada, Avrupa ve değişik ülkelerden Suriyeli mültecilere gönderilen yardımların Türkiye’de bulunan geçici hükümet tarafından kendilerine ulaştırılmadığı ileri sürüldü.

Grup adına açıklama yapan Cemal Ali, Suriyeli gençlerin sokaklarda çok kötü şartlarda yaşadığını ifade ederek Suriye’nin hırsızlardan temizlenmesini istediklerini söyledi.

Suriyeliler için gönderilen yardımın Suriyelilere dağıtılmadığını ileri süren Ali, “Suriye’nin Rakka, Haseki, Dyrazor kentleri adına aylık 630 bin dolar para bizim buradaki geçici Suriye hükümetimize gönderiliyor. Bizim elimizde bir şey yok yardım paraları onlara geliyor. Bu paralar düzgün dağıtılmıyor. Bu hükümetimizden bazıları yakalandı bazıları da kaçtı. Biz bu gönderilen paraların doğru bir şekilde tüm Suriyelilere dağıtılmasını istiyoruz.” Dedi.

Türkiye halkına yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ettiğini söyleyen Ali, Suriye’den getirilen yaralıların daha iyi şartlarda tedavi edilmesi için Türkiye’deki geçici Suriye hükümetinden duyarlılık beklediklerini ifade etti.

Açıklama yapan grup sessizce dağıldı.

(Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.