banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Örnek çiftçi yetkililerden yardım bekliyor

 Muş’un Akkonak Köyünde meyve ağacı bahçesi kuran çiftçi Edip Çetinkaya, elektrik olmadığı için bahçesine gereken bakımı yapamadığını söyleyerek yetkililerden kendisine yardım etmelerini istedi.

Masrafların ağırlığına rağmen işini sürdürmek istediğini söyleyen Çetinkaya; “Bu bahçeyi üç yıldır kurdum. Bahçeyi kendi imkân ve çabalarımla yaptım. Bahçe için elimde ne varsa harcadım. Bahçeyi kurarken hesapladığım parayla, harcadığım para birbirini tutmadı. Yani evdeki hesap çarşıya uymadı. Burada günlük 100-150 TL harcamam oluyor. Elektrik olmadığı için su sıkıntısı çekiyorum. Damla sulama sistemi kurdum. Herhangi bir yerden destek almadan bu işletmeyi kurdum ve maddi sıkıntı çekiyorum” dedi.

Bulunduğu bölgede bahçesine benzer başka bir bahçenin olmadığına dikkat çeken Çetinkaya, “Bahçenin masraflarına yetişemiyorum. Şu anda bahçemde hasat yapamadığım için, çok büyük sıkıntılar çekiyorum. Buradaki en büyük sıkıntım elektrik sıkıntısıdır. Bu konuda valilik ile görüştüm, Muş ve Van elektrik kurumlarına gittim fakat bir sonuç alamadım. Bahçeme elektrik çekmek için yaklaşık 15 bin TL masraf gerekmekte. İmkânım olmadığı için bu masrafı karşılayamıyorum” şeklinde konuştu.

Elektrik sıkıntısı ile ilgili elektrik kurumuyla görüştüğünü fakat hiçbir şekilde kendisine yardımcı olmadıklarını söyleyen Çetinkaya, “Vedaş Müdürü ile görüştüm, bana eski bir trafo verilmesini istedim. Bu trafoyu taksitle bana vermelerini söyledim fakat yine bana yardımcı olmadılar. Bahçeye elektrik alamadığım için çareyi jeneratör almakta buldum.

Bahçemde yaklaşık olarak sekiz yüz tane ağaç bulunmakta. Bu ağaçların sulanması gerekiyor. Burada su olmadığı için, sondaj yardımı ile suyu bahçeye vermek zorundayım. Sondajı çalıştırmak için elektrik gerekiyor. Jeneratör kullanarak bahçeyi sulamak çok masraflı. Ben yetkililerden bahçeme elektrik verilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kendisinin dışında bir çok kişinin aynı işi yapmak istediğini fakat bu tür maddi sorunların halkı engellediğini ifade eden Çetinkaya, bölgenin meyveciliğe elverişli bir yer olduğunu, devlet yetkililerinin yardım etmeleri halinde bir çok kişiye istihdam sahasının açılacağını sözlerine ekledi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.