banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

 “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinliklerine bugün start verildi. Kocatepe Camii Fuar alanındaki açılış programında, “Cami ve Gençlik” kampanyası hakkında gençlere ve din görevlilerine hitap etti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, gençleri camiyle buluşturmak için başlattıkları kampanyanın amacının salt cami cemaatinin sayısını arttırmak değil, camiyi gençlerin anlam arayışına cevap verebilen bir mekân olarak yeniden tasarlamak olduğunu belirtti.

Bu yılki etkinliklerde, “Cami ve Gençlik”, “Şehrin kalbinde buluşalım”, “Geç kalma, genç gel” ve “Cami gençlerle daha güzel” gibi sloganların kullanılacağı kampanya boyunca; Hz. Peygamber döneminden bu güne, cami ve gençlik ilişkisi, günümüz gençliğinin nasıl bir cami ve din görevlisi tasavvur ettiği konuları masaya yatırılacak.

“Camiye gelin, dünya kelamını birlikte konuşalım”


Birinci amaçlarının gençlerin camilere daha kolay ulaşımını sağlamak olduğunu ifade eden Görmez,  “İkinci amacımız din gönüllülerimizin gençlerle yeni bir dil inşa etmelerine yardımcı olmak. Kullandığımız dil gençlerin dili değil. Gençler farklı dil kullanıyorlar. Zira gençlik dönemi sorgulama çağıdır. Fakat biz camide ne sorulara cevap veriyoruz, ne de sorgulamalara muhatap oluyoruz. Üçüncü gayemiz cami cemaatini gençlerin dâhil olmak isteyeceği bir sosyal ortam,  doğru iletişim ve bilgi elde edebilecekleri bir donanımına sahip kılmaya çalışmak. Özellikle orta yaşlı cemaatin kendini caminin sahibi, gençleri ve kadınları ise misafir görmesi doğru değil. Her şeyden önce camiler Allah’ın evidir. Cami cemaatinin gençlere karşı sık sık yanlış kullandığı; “Evlat camide dünya kelamı konuşulmaz” ikazına karşın biz gençlere “camiye gelin, birlikte dünya kelamını konuşalım, diyoruz.” dedi.

13 Ekim Pazartesi başlayan etkinliler,  19 Ekim Pazar günü gerçekleşecek “gençlik paneli ve cami görevlileri” çalıştayı ile sona erecek. 18 Ekim Cumartesi günü ise Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Hacı Bayram Camii’nde gençlerle beraber sabah namazını eda edecek. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.