banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Meteorolojiden uyarı: Kuvvetli rüzgar ve fırtına...

Rüzgarın Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de yer yer fırtına, (50-70 km/saat), Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'in batı kıyılarında kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ile İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Manisa, Kütahya, Uşak, Denizli, Rize ve Artvin çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Erzurum ve Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 8 derece artarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Rüzgarın; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa), Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de yer yer fırtına, (50-70 km/saat), Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'in batı kıyılarında kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Çok bulutlu, bölgenin batısı ile İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney yönlerden kuvvetli, batısında fırtına (50-70 km/sa) yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile Manisa, Kütahya, Uşak ve Denizli çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarı, güney yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (50-70 km/sa), kıyılarında kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batı kesimlerinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Batı Akdeniz'de güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına, (50-70 km/sa) batı kıyılarında kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güney yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Rize ve Artvin çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Erzurum ve Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

Şanlıurfa az bulutlu açık 12/23
İstanbul: Çok bulutlu, akşam sağanak yağışlı 13/19

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 8/20

İzmir: Çok bulutlu, öğle gök gürültülü sağanak yağışlı 15/21

Adana: Parçalı ve az bulutlu 9/21

Diyarbakır: Az bulutlu 2/18

Batman: Az bulutlu 2/19

Van: Parçalı ve çok bulutlu -2/5 (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.