banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Memurun Çalışma koşulları değişiyor


Devlet Personel Başkanlığı Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, kamu çalışanlarına birbirinden değişik çalışma koşulları sunmaya hazırlandıklarını açıkladı.

Devlet Personel Daire Başkanlığı'nca organize edilen ve 4 gün sürecek ‘Esnek Çalışma Şekillerine İlişkin Bilgilendirme ve Değerlendirme Çalıştay'ı, Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde başladı. Çalıştay'ın açılışında konuşan Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 657 sayılı Kanun'da yapılan değişiklikle, kamu kurumlarının, zamana ve mekana bağlı olmaksızın personel istihdam edebileceğinin hükme bağlandığını vurguladı. Kumbuzoğlu, ‘esnek çalışma modelleri' hakkında şunları söyledi: "Yalova Belediyesi'ni inceledik. Personelin yüzde 70'i evden çalışıyor. Belediye binasında sadece yöneticiler var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de bu yöntem üzerinde bir çalışma başlattı."
YARIM GÜN ÇALIŞMA İMKANI

Kumbuzoğlu, "Doğum yapan personelin 2 yıl ücretsiz izne ayrılma hakkı var. Ücret almadan evine kapanıyor. Uygulamaya koymayı planladığımız yöntemle, biz kadın çalışanlarımıza alternatif sunacağız. Diyeceğiz ki, ‘istiyorsan iki yıl ücretsiz izine ayrıl, istiyorsan haftanın yarım günü çalış yarım günü evinde ol" dedi.
'BOŞLUĞA DÜŞME' TEKLİFİ

Kumbuzoğlu ayrıca "Emekli olma aşamasında da çalışanları düşünüyoruz. Emeklilik yaşantısına geçmenin oluşturacağı boşluğu engellemek istiyoruz. Yavaş yavaş emekliliğe alışmaları için, haftada 5 gün değil de 3 gü çalışmaları ya da öğleden sonra izinli olmaları gibi bir modeli yaratacağız" diye konuştu...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.