banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Kuvvetli yağışlara dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Marmara, Batı Karadeniz, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz kıyıları, Çorum, Amasya ve Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın batısında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve İstanbul); öğle saatlerinden itibaren Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyılarında, akşam ve gece saatlerinde Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Ege'de kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak; sabah saatlerinden itibaren Trakya'da, öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın güneyi ile doğusunun yükseklerinde, akşam saatlerinden itibaren ise Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile İç Anadolu'nun kuzey batısında karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadise bekleniyor.
 

Hava sıcaklığının iç ve doğu bölgelerde 3 ila 6 derece artacağı, Marmara'da 5 ila 10 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
 

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, sabah saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (40-80 km/s); Marmara'nın güneybatısında zaman zaman tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
 

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde Marmara'nın batısında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve İstanbul); öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak; Trakya ile öğle saatlerinden itibaren güney ve doğusunun yükseklerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

 

Ege: Çok bulutlu, Kıyı Ege ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de, zamanla iç kesimlerde kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

 

Akdeniz: Parçalı zamanla çok bulutlu, bölgenin batısı ile zamanla Mersin çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerin yükseklerinin karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Batı Akdeniz kıyılarında, zamanla bölgenin batısında kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

 

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren bölgenin kuzeybatısının karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis hadisesi bekleniyor.

 

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ve Karabük çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur, iç kesimlerinin yükseklerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. İç kesimlerinde yüksek kar örtüsünün olduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Kıyıları ile Çorum, Amasya ve Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. İç kesimlerinde yüksek kar örtüsünün olduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Doğu Anadolu: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Yüksek kar örtüsünün olduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.