banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Kuvvetli kar ve sağanak yağış uyarısı

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinde görülecek olan yağışların; Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Kütahya çevrelerinde kuvvetli (5-20 cm), yer yer yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri), Doğu Akdeniz ile Antalya ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Kuzey, batı ve iç kesimlerde hissedilir derecede (8-10 derece) azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden, İç Anadolu'nun doğusu, Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli (30-60 km/s), zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/s) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin doğusunda (İstanbul, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Yalova) kuvvetli (5-20 cm), yer yer yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olması bekleniyor.

Ege: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güney Ege kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Kütahya çevrelerinde ise yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Akdeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar yağışı olmak üzere Doğu Akdeniz ile Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur şeklinde görülecek olan yağışların; öğlen saatlerinden itibaren Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı, akşam saatlerinden itibaren ise bölgenin güneyinde karla karışık yağmur, diğer yerlerde ise kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; bölge genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Çorum çevrelerinin, öğle saatlerinden itibaren batı kesimlerinden başlayarak zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde güney ve batısı ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere öğle saatlerinden itibaren Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Adıyaman çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Yoğun kar yağışlı 1/2

Ankara: Yoğun kar yağışlı 3/5

İzmir: Yağmurlu, iç kesimleri yer yer karla karışık yağmurlu 5/6

Adana: Kuvvetli sağanak yağışlı 6/13

Diyarbakır: Yağmurlu -1/8

Batman: Yağmurlu 0/8

Van: Kar yağışlı -7/5 (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.