banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

Küçük Ramazan’ın dramı yürek burkuyor


Ceylanpınar Cumhuriyet Mahallesinde ikamet eden işçi bir babanın 4 çocuğundan biri olan Ramazan’ın hikâyesi yürekleri burktu. Küçük Ramazan henüz bebekken sırtındaki kesenin alınmasından sonra, sol ayağının dizden aşağısı felç olmuş.

Gündelik işçi olarak çalışan Ahmet Kurt, oğlunun tedavi olması gerektiğini ancak maddi imkansızlık nedeniyle gerekli tedaviyi yaptıramadığını söyledi.

Gözü yaşlı anne Zeynep Kurt ise, "3 ayda bir Diyarbakır Devlet Hastanesi’ne gidiyoruz ve maddi olarak çok zorlanıyoruz. Maddiyat bir tarafa imkânımız olsa, çocuğumuzu Diyarbakır dışında hastanelere götürmek isteriz. Ramazan’ın da diğer arkadaşları gibi koşup, yürümesini istiyorum." diye konuştu.

“Çocuğumu o halde gördüğümde yüreğim parçalanıyor”

Çocuğunun yaşıtları gibi koşup oynayamadığını belirten anne Zeynep Kurt, "Çocuğumu o halde gördüğümde yüreğim parçalanıyor. Yardımseverlerden oğlumun tedavisi için destek istiyorum. Tedavisi olamıyorsa da, en azından ortopedik olarak müdahale edilirse, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilir." ifadelerini kullandı.

“Maddi durumumuz yetmediği için bu tedaviyi yaptıramıyoruz”

Oğlunun hastalığının daha fazla ilerlememesi için tedavi olması gerektiğini belirten baba Ahmet Kurt, “Gün geçtikçe Ramazan’ın hastalığı ilerliyor. Ayaklarında sürekli yaralar baş gösteriyor. Hastalığın daha fazla ilerlememesi için oğlumuzun bir an önce tedavisine başlanması lazım. Ancak bizim maddi durumumuz yetmediği için bu tedaviyi yaptıramıyoruz. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz." dedi.

Yıllardır Diyarbakır’daki hastaneden başka bir yere gidemediklerini gözyaşları içinde anlatan anne Zeynep Kurt, çocuğunun bir kez olsun yardım almadan yürüyebilmesi için canını seve seve feda edeceğini ifade ediyor. Eşinin gündelik işlerde çalıştığını ifade eden Zeynep Kurt "İmkânlarımız doğrultusunda doktora götürüyoruz, fakat yetmiyor. Çocuğumun çaresizliğine çare olacak bir hayırsever, bir doktor yok mu?" diyen gözü yaşlı anne, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.   (Mustafa Kaynak - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.