banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Köseoğlu ve Kaymaz aileleri barıştı

2017 yılı ekim ayında Şanlıurfa'nın Haliliye İlçesi Uçaksavar kavşağında icralık bir konu yüzünden 1 kişinin yaşamını yetirdiği silahlı kavga sonrası Hilvanlı Kaymaz ailesi ile Akçakaleli Köseoğlu ailesi arasında oluşan husumet Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın katıldığı barış yemeği ile sona erdi.

BİZE YAKIŞAN DOSTLUK VE KARDEŞLİKTİR


Barış töreni öncesi bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Müslümanların kavgalı kalamayacağını ayetlerle dile getirdi. Barışa vesile olan kanaat önderlerine ve barışa yanaşan her iki aileye teşekkür eden Bakan Fakıbaba, “Müminler ancak kardeştir, öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ki Allah size merhamet etsin. Allah bu arayı düzeltenlerden razı olsun. Yine bir hadis, iki Müslümanın 3 günden fazla küs durması haramdır. Ne kadar önemli bir şey. Rahmetli babama sordum, 90 yaşındasın, nasıl? Dedi ki oğlum geldim, şimdi de buradayım ve gidiyorum. Döndüm kendime sordum, dedim babana niye soruyorsun kendine niye sormuyorsun. Babama sorduğum zaman ben 60 yaşındaydım. 60 yıl geçmiş ve nasıl geçti anlamamışım. Bir burada hepimiz misafir değil miyiz. Bu gün buradayız ve yarın yokuz. Mehmet Ali bey söyledi, dün bir trafik kazası oldu. Oluyor, hayat bu. İstemezsek de trafik kazası olur ama bu trafik kazasını kabul etmek ve onların önlemini almak bizim görevimiz. Onun için Allah yine bu barışta emeği olan herkesten razı olsun. Tabiki hem Veysi Bey’e, hem Celal kardeşime yürekten teşekkür ediyorum, aşiretlerine teşekkür ediyorum. Allah onlardan bin kere razı olsun.Yine müftü bey ve hocalarım müsaade ederse bir ayet okuyacağım. Eğer onlar barışa yanaşırlarsa sen de onlara yanaş ve Allah’a tevekkül et. Ne kadar önemli. Bir ayet daha, ey iman edenler, hepiniz barış ve selamete giriniz. Bunu Allah emrediyor. Ey iman edenler hepiniz barış ve selamete giriniz, şeytanın adımlarına uymayınız çünkü o aranızı açan bir düşmandır. Ya Rabbim, iyiki bizi Müslüman yaratmışsın. Bundan güzel ne olabilir. Şu ayetin güzelliğine bakın. Ya Rabbi bizi şeytanlar koru. Ya Rabbi bu barışı hayırlı et. Bu barışı devamlı et Ya Rabbi. Bu barışta emeği olan bütün insanlara yardım et Ya Rabbi. Urfa’mıza, ülkemize, İslam alemine hep barış ver Ya rabbi. Ben bu barışın daim olmasını ve hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa İl Müftüsü ihsan Açık’ın dua okuduğu barış törenine Gıda tarım ve hayvancılık bakanı Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, ilçe belediye başkanları Fevzi Demirkol, Mehmet Ekinci, Menderes Atilla, Abdülhakim Ayhan,Aslan Ali Bayık, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili M.Ali Cevheri,25.Dönem Milletvekili Seydi Eyüpoğlu,AK Parti İl Başkanı Z. Abidin Beyazgül Kaymaz ve Köseoğlu aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.