banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Kollarını kaybeden 5 çocuk babası yardım bekliyor

Mardin’in Kızıltepe (Qoser) ilçesinde ikamet eden 33 yaşındaki beş çocuk babası Yılmaz Şimşek, 8 ay önce çalıştığı inşaatın ikinci katını sıva yapmak için iskeleti bağlamaya çalıştığı esnada, yüksek gerilim hattına kapılmasıyla her 2 elini kaybettikten sonra adeta hayatı karardı.

Malatya Turgut Özal tıp merkezinde 7 ay tedavi edildikten sonra eve gelen şimşek evde sağlık koşullarının yetersizliğinden dolayı enfeksiyon kaptı. Tekrar Malatya’ya sevk edildikten sonra 25 gün tedavi gören Şimşek, evde çaresizlikle içinde kendisine uzanacak bir yardım elini bekliyor.  Her iki kolu olmadığı için tüm yükü vefakâr eşi Mesude Şimşek üstleniyor.

Eşinin tüm ihtiyacını kendisi karşılayan Mesude Hanım, üçü öğrenci olan 5 çocuğuna hem annelik hem de babalık görevi yaparak, örnek bir tavır sergiliyor.

Hem geçirdiği kazanın etkisi, hem de maddi imkansızlıklardan dolayı psikolojisi bozulmaya başlayan Yılmaz Şimşek, yetkililerden ve hayırseverlerden sadece kendi ihtiyacını karşılayabilmesi için takılacak bir protez kol için yardım bekliyor.

İskele demirinin yüksek gerilim hattına temas etmesiyle elektrik akımına kapıldığını söyleyen Yılmaz Şimşek, “Bundan sekiz ay önce Kızıltepe ilçesi Bahçelievler mahallesinde bir inşaatın sıva işinde günlük 35 TL yevmiye ile bir ustanın yanında çalışıyordum. Olay günü sabah işe gittim. Çalıştığım inşaatın ikinci katını sıva yapmak için iskeleyi kurmaya çalıştığım esnada yüksek gerilim hattının inşaata yakın olma hasebiyle elimdeki iskele demiri yüksek gerilim hattına değdi ve elektrik akımına kapıldım. Tam o esnada elektrik kesiliyor. Çarpmanın etkisiyle yere düştüğümde başım tuğlaya çarpıyor ve kendimi kaybetmişim. Beni ilk önce Kızıltepe Devlet Hastanesine kaldırdılar. Yanık ünitesi olmadığı için beni Malatya’daki Turgut Özal Tıp Merkezi Yanık Ünitesine sevk ettiler. Malatya’daki yanık ünitesinde yaklaşık 7 ay tedavi gördüm. Elektrik çarpması sonucu iki elimi kaybettim ve sol ayağım ise yüksek gerilim şiddetinden dolayı patladı. Taburcu olduktan sonra eve geldiğim. Burada kapmış olduğum enfeksiyon nedeniyle tekrar Malatya’ya götürüldüm. 25 gün tedavi gördüm. Tekrar beni taburcu edip eve gönderdiler.” diye konuştu.

Yetkililerden ve hayırseverlerden kendi ihtiyacını karşılayabilmesi için sadece bir protez kol isteyen Şimşek, “Cumhurbaşkanı’ndan, Başbakan’dan ve hayırseverlerden tek isteğim var. Her iki kolumda yok. Sadece kendi ihtiyaçlarımı karşılamak için protez kol istiyorum. Başkada hiçbir şey istemiyorum.” dedi.

Eşinin çalıştığı esnada yüksek gerilim hattına kapılmasıyla evinin direğinin yıkıldığı söyleyen Mesude Şimşek ise “5 çocuk annesiyim. Eşim yaklaşık 8 ay sene sıva işinde çalıştığı esnada yüksek gerilim hattına kapıldı. Her 2 kolunu kaybetti. Evimin direği yıkıldı. Çünkü o çalışıp geçimimizi sağlıyordu. Oda kaza sonucu her 2 kolunu kaybedince çalışacak kimsede yok. İnanın çocuklarıma bir kat elbise dahi almaya zorlanıyorum. Sakatlık ve bakıcılık maaşı için başvuruda bulunduk. Daha neticelenmemiş. Maddi imkânsızlıklar içerisinde hem 5 çocuğumun bakımı, ev işi ve bunun yanında eşimin tüm ihtiyaçlarını ben karşılıyorum. 5 çocuğumun dışında eşimin de elleri olmadığı için günde 3 öğün yemeğini yediriyorum. Banyosunu yapıp elbiselerini giydiriyorum. İnanın bazen gece saat 02.00-03.00 kadar yatamıyorum. Yattıktan sonrada sürekli onu düşünüyorum. Gece kaç defa kalkıp üstünü örttüğümü hatırlamıyorum. Fırsat bulmadığım için Doğru dürüst çocuklarımı yıkayamıyorum. Rabbim bu acıyı başka kimseye yaşatmasın. Maddi durumumuz çok zayıf ve bakacak kimsemiz yok. Hayırseverlerden tek bir isteğim var. Sesimizi duyup eşime bir protez kol yardımında bulunmalarıdır. Bir çocuklara koşuyorum bir ona koşuyorum. Başımıza gelene Allah’ın takdiri deyip isyan etmiyorum.” diyerek yardım beklediklerini ifade etti.

Oğlunun iki elinin olmadığını gördüğünde dayanamayarak bayıldığını söyleyen acılı Anne Ğazale Şimşek ise yaşanan kazadan sonra oğlunun psikolojisinin bozulduğunu oğluna bakacak takatinin olmadığını belirtti. Anne Şimşek, “Oğluma elektrik çarptıktan sonra her iki kolunu kaybetti. Olayı duyduğumda oğlumu gidip görecek takatim yoktu. Oğlum Malatya’da 7 ay tedavi gördükten sonra eve getirdiler. Eve getirdiklerinde oğlumun ellerinin olmadığını gördüğümde kendimi kaybedip bayılmış. Sonradan kendime geldiğim ise ona bakamıyordum. Yanına gittiğimde onun üstünü örtüyorlardı. Çünkü bakacak takatim yoktu. Anne olarak için yanıyor ama bende hasta olduğum için bakamıyorum, gelinim ona bakıyor. Allah ondan razı olsun büyük bir fedakârlık gösteriyor. Hem ev işi yapıyor hem 5 çocuğuna bakıyor hem de onun bakımını yapıyor. O’da perişan olmuş durumda. Tek başına nereye yetişecek ve ne zamana kadar dayanabilecek bilmiyorum. Hayatı zindan olmuş ama genede şükrediyor.” dedi.

Maddi durumlarının çok düşük olduğunu çalışacak hiç kimselerinin olmadığına dikkat çeken anne Şimşek, “Oğlumun 5 çocuğu var 3 tanesi okula gidiyor. Maddi durumu çok düşük bu kerpiç evde kalıyor. Ne ev ne tarla nede bir mülkümüz var. Allah’tan başka dayanağımız yok. Çalışacak hiç kimsemiz yok. İnanın bazen yiyecek bir şey bulamıyoruz.  Benim tansiyon, kalp, kanser ve diyaliz hastalığım var. Beynimde oluşan tümörden dolayı kansere yakalandım. İki üç ayda bir Adana’ya gidip onkoloji bölümünde tedavi görüyorum. Mardin de ise diyalize giriyorum. Bu gördüğünüz çekyatlar ise kaza geçirdikten sonra yanında çalıştığı kişi getirdi. Okul açıldı benim torunlarım eski elbiselerle gidiyor. Daha yeni elbise giymemişler. Bazı hayırseverler çocuklarının kullanılan elbiselerini veriyorlar. Buna da şükrediyoruz.” diyerek içinde bulundukları sıkıntıları anlattı. (Mehmet Aslan-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.