banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Kentsel dönüşüm hatıralarınızı yıkar ama...

 Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi (Wald) Vakfı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın katkılarıyla “Şehrin Geleceği, Geleceğin Şehri Kentsel Dönüşüm Zirvesi" düzenlendi.

Yeşilköy WOW Otel'de gerçekleşen zirveye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, yerel yönetim ve ilgili sektör temsilcileri katıldı.

Toplumsal aklın inşası çok önemli
Zirvede yaptığı konuşmada, "Kentsel Dönüşüm ve İnsan" konusunu anlatan ve kentsel dönüşümün sosyolojik boyutunu ele alan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, kentsel dönüşümde ortak aklın önemine dikkat çekti. Göksü, "Kentsel dönüşümde sonuca ulaşmak istiyorsak 3 temel aklın; devlet aklının, siyasal aklın ve toplumsal aklın ortak hareket etmesi gerekir" dedi.

Esenler'de acil olarak dönüştürülmesi gereken konut sayısının 100 bin olduğunu belirten Göksu, "Bir siyasal akıl olmazsa nasıl dönüşecek? Bunun için bir siyasal akla ihtiyaç var. Siyaset, kentsel dönüşüm meselesini siyaset üstü bir mesele olarak görmesi gerekir" diye konuştu. Göksu, toplumsal aklın inşası konusunda ise "Toplumsal aklın inşasında 3 şey çok önemli. Yerel yönetimler, medya ve halk. Bir yerde yerel yönetimler bu işi sahiplenmiyorsa, medya bu konuda önemli görev üstlenmiyorsa, halk razı değilse dönüşümün sonuçlanması çok zor. İşte bu toplumsal algının inşasında da en önemli görev medyamıza düşüyor." diye konuştu.


 

Hatıralarınızı yıkar ama...
Türkiye'de kentsel dönüşümün bir hayat meselesi olduğunu söyleyen Göksu, "Kentsel dönüşümün en önemli insani boyutu nedir biliyor musunuz? Kentsel dönüşüm hatıralarınızı yıkar ama hayallerinizi gerçekleştirir. Hayallerinizi gerçekleştirirken biz belli medeniyet algısı olan insanlar olarak bu tasavvurda bulunurken bizim şehirlerimizi 3 temel kavram açıklar: Huzur, güven ve zenginlik" diye konuştu.

Göksu, konuşmasının sonunda "Kentsel dönüşümün en insani boyutu, insanı yaşatmaktır." dedi.   (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.