banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Katkıda bulunmaya var mısınız?

Şanlıurfa'nın eğitim-öğretim alanındaki en önemli sorunlarından birisi derslik ihtiyacıdır. Son yıllarda pek çok okul ve derslik yapıldığı halde yoğun nüfus artışı dolayısıyla açık kapatılamamıştır. Halen derslik başına düşen öğrenci sayısı (54) itibariyle Şanlıurfa 81 il içinde 1. sıradadır.

                Bugün pek çok köyümüzde okul olmadığı için oradaki çocuklar ya taşımalı eğitim görmekte veya hiç okula gitmemektedir/gidememektedir.

                Şanlıurfa Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde bu konuda bir kampanya başlatılmış bulunmaktadır. Bu kampanya çerçevesinde eğitime önem veren hayırsever vatandaşlarımızdan destek istenmektedir.

                Bir derslik, bir lojman ve WC yapımının işçilik bedeli 11.500 TL (Eski deyimle 11.5 milyar Lira)dır.

                Bu bedeli bir kişi ödeyebileceği gibi birçok kişi ortaklaşa da ödeyebilir. Veya kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri (dernek, vakıf vb) de ödeyebilir. İnşaat malzemesi Valilikçe karşılanacaktır.

                İsteyenlerle yapılacak bir protokol çerçevesinde şahsın veya onun uygun gördüğü birinin (annesi, babası vb) adı veya sivil toplum örgütünün adı o okula verilebilir.

                Bu mesajı okuyup ilgilenenlerden, ilimizdeki veya il dışındaki şahıs ve kurumlara ulaşmalarını ve onları bu hayırlı işe teşvik etmelerini bekliyoruz, umuyoruz.

Böylece topluma karşı büyük bir hizmete aracılık etmiş, geleceğin toplumunu inşa etmede büyük bir rol oynamış olacaklar.

Uzun yıllar boyunca o okulda eğitim-öğretim görecek çocukların yetişmesine katkıda bulunmak istemez misiniz?

Bunların arasından belki topluma büyük hizmetlerde bulunacak bilim adamı, sanatkar, lider vb yetişecektir; buna sebep olmak istemez misiniz?

Konuyla ilgili olarak il Milli Eğitim Müdürlüğünde inşaat işlerinden sorumlu Şube Müdürü Erol Özçınar'a müracaat etmek gerekmektedir.

İletişim bilgileri: Cep tlf: 0 505 349 90 90

e-posta : eozcinar@mynet.com

Katkıda bulunacak herkese teşekkür ederiz.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.