banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Kadınlar gününde tarlada çalışan Şanlıurfalı kadınlar VİDEO

Türkiye’de kadın hakları gününe ilişkin siyasilerden ardı ardına mesajlar yayımlanırken, bazı kadınlar bugünden habersiz çok az bir yevmiye ile aile geçindirmeye çalışıyor.

Tarım iş gücünde özellikle yükün çoğunu omuzlayan kadınlar yaz kış demeden tarlada bağ bahçede sıcağa ve soğuğa aldırış etmeden ekmek parasını kazanmaya çalışıyor.

Şanlıurfalı kadınlar haklarını ve günlerini bilmeden yaz kış demeden tarlada çalışarak ailelerini geçindirmeye çalışıyor.

Yazın kavurucu sıcaklığında fıstık ve pamuk toplayan mevsimlik tarım işçisi kadınlar kışın da boş durmayarak buldukları her işi yapıyor.

Resmi tatillerde dahi çalışan kadınların ne ne hayat güvencesi neden hakları var onlar aile geçimlerini sağlamak için alınteri döküyorlar

Günlük 15 lira yevmiye ile marul, maydanoz ve yeşil soğan toplayan emine toklu da bu kadınlardan biri. Sabah 8’den akşam 4’e kadar soğukta marul, maydanoz ve yeşil soğan emine toklu, bayramda dahi çalıştığını söyledi.

Yaptıkları işe göre aldıkları yevmiye az olsa da emine toklu bu durumdan şikâyetçi değil. 25 yaşındaki emine toklu, “belki paramız az ama evde oturmaktan iyi olduğunu söylüyor

Marul Bahçesinin Ortağı Abdurrahman Kaya ise kadınlarla birlikte günde 7-8 saat marul toplayarak evini geçindiriyor.

Kaya, kışın sebze ektiklerini kışın ise marul, maydanoz ve yeşil soğan ektiklerini fakat mahsulden pek bir kazançlarının olmadığını o nedenle yaptıkları iş ile güçlükle geçindiklerini söyledi.

Hayatın her alanında yer alan kadınların tek derdi ise evlerinin geçimine katkı sağlamak çocuklarına sıcak bir yuva bırakmak

Kadın hakları, kadına şiddete hayır veya kadın hakları adına açıklama yapanlar hiçbiri tarlada mevsimlik işçi olarak alınteri döken kadınları görmüyor

 

Kaynak: Kanalurfa

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.