banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

KA-DER 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı

Afişe cennetin annelerin ayağı altında olduğu, insanların hayırlılarının hanımlarına hayırlı olanlar olduğu, ailesine en hayırlı kişinin Peygamberimiz olduğu konusunun işlendiği bir hadisi-i şerif yazıldı. Hazırlanan bu afişler Şanlıurfa ilinin merkezindeki işlek caddelere asıldı. Konu ile ilgili görüşüne başvurduğumuz Kur’an Aşıkları Derneği (KA-DER) Genel Başkanı Fethi KÜÇÜK şöyle dedi:
     “8 Mart geliyor, yine bir kadınlar günü daha kutlanacak. İnsanlar kadınları, sorunları konuşacak ve tartışacaklar. Kadının daha da özgür olması için örgütlemeye teşvik edecekler!
     Bayan kardeşlerimiz bilsinler ki; bunların hepsi hamasi ve aldatmaca nutuklardır. Eğer kadın özgürleşecekse, bunu, Marksist ve materyalist bir düşüncenin arzu ettiği şekilde evinden ve erkeğinden uzaklaşarak değil, aksine İslam’ın istediği şekilde evine ve erkeğine daha da yakınlaşarak başaracaktır.
     İslam’a göre, bir gün değil, her gün kadınlar günüdür.
     Sevgili Peygamber (s.a.v) Veda Hutbesinde: “Ey insanlar! Kadınlarınız üzerinde hakkınız, kadınlarınızın da sizin üzerinde hakları vardır.” diyerek, daha yedinci yüzyılda, kadınların haklarını ilk olarak açıklamıştı.
       Yine Muaviye İbni Cahime es- Selemi (r.a)’den rivayet edilen bir hadis-i şerifte Peygamberimiz (s.a.v):
“Cennet annelerin ayağı altındadır.” (İbni Mace, Cihad, 12) buyurarak kadına cennet gibi bir değeri bahşetmiştir.
  Ayağının altında cennet olan anneler! “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nüz kutlu olsun.” 

      8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ  
       Kadınlar Gününün Tarihçesi
Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1800'lü yıllarda bir tekstil fabrikasında daha iyi çalışma koşulları için greve giden kadın işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamayarak ölmeleriyle gündeme geldi. 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanması, uluslararası düzeyde kabul gören bir hal alması ise 1970'lere rastlar.
      Kadınlar Günü Kadına Ne Kazandırıyor?
      8 Mart geliyor, yine bir kadınlar günü daha kutlanacak. İnsanlar kadınları, sorunları konuşacak ve tartışacaklar. Kadının daha da özgür olması için örgütlemeye teşvik edecekler!
       Bayan kardeşlerimiz bilsinler ki bunların hepsi hamasi ve aldatmaca nutuklardır. Eğer kadın özgürleşecekse, bunu, Marksist ve materyalist bir düşüncenin arzu ettiği şekilde evinden ve erkeğinden uzaklaşarak değil, aksine islamın istediği şekilde evine ve erkeğine daha da yakınlaşarak başaracaktır.
     Kuran-ı Kerim'de belirtildiği gibi insan olma bakımından, dini ve hukuki açıdan kadın ve erkek aynı haklar ve imtiyazlara muhatap olmasına rağmen, cinsler arasında mutlak bir eşitlikten söz edebilmek mümkün değildir. (Hucurat, 35)
       Erkeğin sorumluluklarının daha fazla olması, ona kadın üzerinde daha fazla hak ve yetkiye sahip olmasına neden olmuştur. Nitekim Kuran-ı Kerim’de bu durum “Erkeklerin kadınlar üzerinde ve kadınların erkekler üzerinde hakları vardır. Yalnız erkekler için onlar üzerinde bir derece vardır.”( Bakara, 228) ifadesiyle açıklanmaktadır. Ancak bu durum kadının aile içinde ve toplumda ikinci planda olması veya birey olma özelliğini yitirmesi manalarına gelmemektedir. İslam’da önemli olan cinsiyet değil, kul olarak Allah karşısındaki durumudur. “Şüphesiz Allah katında sizin en üstününüz O’ndan (Allah’tan) en çok korkanınızdır.” (Hucurat,13) ayeti bu konuya nihai noktayı koymaktadır.
       


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.