banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

İşten Çıkarılan Taşaron İşçiler Hastane Önünde Eylem yaptılar

İşçilere göre 9, Firmaya göre 8 işçininin işten çıkarılmasını protesto etmek için KAŞİP üyesi çok sayıda taşaron işçi hastahane önünde toplanarak çıkarılan işçilerine destek olamak için eylem düzenlediler.

Eylemde konuşma yapan KAŞİP derneği başkanı Hakan aydın; "Başbakan'a sesleniyoruz. hiç bir güvencesi olmayan taşaronları bir an önce güvenceye kavuşturacak yasayı meclisten geçirin. bugün 9 tane işçi arkadaşımız hiç bir suçları yokken haksız yere işten çıkarıldı. bu haksızlık kadrolu bir çalışana yapılamazken, asgari ücrete tabi işçilere yapılması vicdanları yaralıyor" dedi.

İŞÇİLER "HAKSIZLIK"  FİRMA "DİSİPLİNDİZLİK" DİYOR

İşçiler işten çıkarılmalarının büyük haksızlık olduğunu hiç bir suçlarının olmadığını iddia ederken firma yetkilileri ikisi eski şirket temsilcisi, diğerleri de çeşitli disiplinsizlikten işten çıkarıldığını açıkladı.

 "HEPSİNİN LİSTESİ ELİMİZDE"

işten çıkarılan işçilerinin listesnin ellerinde olduğunu söyleyen Humay Temizlik ve On İlaçlama Sağlık hizmetleri  Ortak Girişimi yetkilisi Mehmet Tam; Çıkarılan personel sayısı 8 tanedir. 1 tanesi eski şirketin temsilcisi olduğu için o şirketin ihaleyi kaybetmesiyle kendileri ayrıldılar. biri  hem kuruma hemde bize yaptığından dolayı çıkarıldı, 2 kişi şirkete ve sağlık bakanlığına dava açmış biz gelmeden kendiliğinden işi bırakmışlar, geriye kalan iki personelde işini iyi yapmayan lakayt şahıslar oldukları için çıkarılmıştır" dedi.

"KONUYLA İLGİLİ HEM HASTANE HEM DE BİZ AYRICA AÇIKLAMA YAPACAĞIZ"

Konuyla ilgili daha geniş açıklama yapacaklarını söyleyen Tam; "ayrıca hastane de gerek gördüğünde bu konuyla ilgili açıklama yapacak. hiç kimseye haksızlık yapılmadı. kimseye kasıtta yapılmadı. ama ihale alan firma kadrosunu oluşturmak zorunda. işini daha iyi yapabilmesi için daha disiğlinli çalışanlara ihtiyaç vardır. biz de o ihtiyaç doğrultusunda hareket etmek zorundayuz" diye konuştu.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.