banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya

İşçi alınacağını duyan işsizler İŞKUR'a akın etti

İŞKUR tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, Batman’da çeşitli yerlerde çalıştırılmak üzere 2 bin geçici işçinin alınacağını duyan yüzlerce kişi Batman Çalışma ve İş Kurumuna (İŞKUR) adeta akın etti.

Konuyla ilgili bilgi veren Batman İŞKUR Müdür Yardımcısı Mahmut Polat, “İŞKUR başvurularımız bugün itibariyle başladı. Bu program toplam 2 bin kişiyi kapsamakta ve 10 Ekim’de de bunların kuraları yapılacaktır. Bu kişilerin işe başlama tarihi ise 15 Ekim’de olup bu kişilere kurumumuzca asgari ücret ve asgari geçim ücretleri kurum aracılığıyla kişilere yatırılmaktadır. Bu alımlar her yıl yapılmaktadır. Amaç, uzun süre iş hayatından uzak kalan bireyleri tekrar iş hayatına alıştırmak ve ailelerine geçici bir gelir desteği sağlamaktır.” dedi.

Öte yandan bugün başlayan kayıtlar, 1 Ekim’e kadar devam edecek. 10 Ekim’de yapılacak kura çekilişi sonrası işe alınacaklar 15 Ekim’de işbaşı yapacak. Yaklaşık 2 bin kişi, merkeze bağlı 5 kaymakamlık, valilik, il milli eğitim müdürlüğü ve il müftülüğü bünyesinde çalışacak. (M.Fatih Akgül-İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.