banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit

İki İlçe Arasında Kalan Mahalle

Karakoyun Mahallesi muhtarı Mehmet Küçük mahallelerinin yaşadığı sorunlar hakkında şunları söyledi;

“Mahallemiz Haliliye sınırları içerisinde olduğu halde mahallemizi Eyyübiye ilçesine bağlamışlar. Mahalle muhtarı olarak bu konudan dolayı çok tepkiler almaktayım. Vatandaşlar şikâyetçi ve mağdur olmuş durumda, örnek verecek olursak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının yapmış olduğu kömür yardımlarında bu durumun etkisini çok görüyoruz. Haziran ayında yapılacak seçimde halkımız gereken tepkiyi vereceklerini belirtiyorlar. Yetkililere sesleniyorum bir an önce bu durumu düzeltirlerse çok iyi olur.”

“BİZİ EYYÜBİYEDEN AYIRIN BİZ HALİLİYE SINIRLARI İÇERİSİNDEYİZ”

Mahallelerinin kentsel dönüşüm alanı içerisinde yer aldığını belirten Karakoyun Mahalle Muhtarı Mehmet Küçük, “Vatandaşlarımız taş taş üstüne koyamıyor, evler yıkılmak üzere bu konuyla kimse ilgilenmiyor. Ne bırakıyorlar yıkalım evimizi nede bırakıyorlar yapalım. Biran önce neler yapılacaksa yapılsın vatandaşlarımızın tepkisini almak istemiyoruz. Yetkililerden ricamız bizi Eyyübiye bölgesinden ayırsınlar çünkü biz Haliliye sınırları içerisindeyiz. Bu konunun peşinden çok koşturdum herkes topu birbirine atıyor” dedi.

Olaya tepki gösteren mahalle sakinlerinden Mehmet yaptığı açıklama da şunları belirtti;

“Buranın Eyyübiye’ye bağlanması bizim için büyük bir sorundur. Haliliye bağlanması da bizim için büyük bir sorundur. Çünkü bir vatandaşa bir şey lazım ettiği zaman Haliliye bağlı olsa Karaköprüye gidecek bu büyük bir külfettir. İki tarafta sıkıntılı, eskiden kolaydı belediye merkezde idi. İşlerimizi kolayca hallediyorduk, resmi daireler de işlerimizi kolaylıkla hallediyorduk.”

“RESMİ İŞLERİMİZİ NEREDE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK”

Resmi işlemlerinin hangi ilçenin kurumunda gerçekleştireceklerini şaşırdıklarını belirten Karakoyun Mahallesi sakinlerinden Nesih Yılmaz, “İşlemimizi nerede yapacağımızı şaşırdık, adresleri bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Resmi olarak Eyyübiyedeyiz ama Haliliye de yer alıyoruz. Lütfen bu durumu yetkililer biran önce çözsün bazen bu durumdan dolayı mağdur oluyoruz” dedi.

Mahalle sakinleri belediyelerin bir binada tek çatı altında vatandaşların hizmetine açılarak işlemlerin kolaylıkla halledebileceklerini, böyle sıkıntılar yaşamayacaklarını belirttiler.

Murat ÇİFTÇİ/Urfanatik

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.