banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

İHH Suriyeli Sidra’ya Göz Oldu

Suriye’deki iç savaştan kaynaklı bir kazada Sidra bir gözünü 2.5 sene evel kaybetti. Kızının göz tedavisi için Suriye’de yaklaşık iki yıl uğraştığı halde bir mesafe kaydetmeyin aile Suriye Deyrzor İş’ara bölgesinden Şanlıurfa’ya taşındı. 8 ay önce Urfa’ya gelen aile İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Şubesine müracaat etti. İl Temsilcisi Behçet Atila aileye yardımcı olacaklarının sözünü verdikten bir gün sonra harekete geçti ve G.Antep’teki özel bir hastane ile temas kurulup tedavisine başlandı. 8 ay sonra Sidra suni göze kavuştu. Yıllardır gülmeye hasret Sidra ve ailesi artık gülüyor ve İHH’ya dua ediyor.
Sidra’nın babası Muhammed el Ahmet, “Biz 8 ay önce Türkiye’ye geldik. Suriye’deki iç savaştan dolayı geldik. Ben ve ailem kızım Sidran’ın gözü için Türkiye’ye geldik. Çünkü kızımın gözü için Suriye’de fazla hiç bir şey yapamadık. Gıda yardımı için iHH’dan yardım istedik. Yardımı getiren görevli kızımın durumunu görünce neden tedavi edilmediğini sorunca imkânsızlıktan dolayı tedavi yapılmadığı söyledik. Bunun üzerine kızımın tedavisi için elinden geleni yaptı. Allah kendilerinden razı olsun. Biz evimizde otururken kendileri telefonla bizi yönlendirdiler. Kızımın tedavisi için İHH bizden daha çok gayret etti. 8 aydır İHH bu tedaviyi takip ederek Gaziantep’teki doktorlarla görüştü. Elhamdülillah kızım gözlerinin tedavisi başarıyla sonuçlandı. Bizde rahat bir nefes alabildik. Suni ve şeffaf bir göz takıldı. Kızın ihtiyacı görülmüş oldu. Rahat bir şekilde arkadaşlarının yanına gidip güzel vakit geçirebiliyor. Kızımın psikolojisi düzeldi. Eskiden dışarı çıktığında herkes gözlerine bakıyordu ve ona acıyorlardı. Bu da kızımın psikolojisinin bozulmasına neden olmuştu. Allah hayır sahiplerinden razı olsun. Tedavi çok kısa bir sürede başarıyla gerçekleşti. Oysa biz tedavi için Suriye’de iki yıl boyunca bekledik ve hiç bir sonuç alamamıştık. Nasıl ki Sidran’ın gözünü iyileştiyse Sidra gibi yardım bekleyen mağdurlara da yardım edilmesi temennisinde bulunuyorum. Sidra’nın gözü böyle olunca tedaviden sonra nasıl ailece sevindikse bütün yardım bekleyen mağdurlarında yüzünün gülmesini isteriz. Burada gördüğümüz ilgi ve alakayı hiçbir yerde göremedik hatta akrabalarımızdan bile görmedik. “
12 Yaşındaki Sidra ise: “Ben çok mutlu oldum. Kim bize yardım ettiyse Allah onlardan razı olsun. Elhamdülillah, Elhamdülillah, Elhamdülillah. Allah(cc) iHH’dan razı olsun. Allah’tan ne diliyorlarsa Allah onu onlara versin. tüm isteklerini gerçekleştirsin. Ben yürüdüğüm zaman gözlerimin gördüğünü zannediyorum. Çok rahatladım. Elhamdülillah artık rahat bir şekilde dışarı çıkıp dolaşabiliyorum ve en önemlisi arkadaşlarımla oynayabiliyorum. İnşallah okula da gideceğim. Benim eski halimi bilenler beni görünce onlarda mutlu oluyorlar. Ben eskiden çıkıp arkadaşlarımla oynayamıyordum. Dışarı çıkmaya korkuyordum. Çünkü çocuklar parmaklarıyla benim gözümü birbirlerine gösteriyordu. Ama şimdi serbest bir şekilde dışarı çıkıp oyun oynayabiliyorum. Dışarı çıkmaktan korkmuyorum artık. Çok mutluyum ve sevinçliyim. Behçet amca ve İsa amcadan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun diyorum. “
Sidra’nın annesi Menal Abdurrehman: “Çok sevinçliyim, inanın sevinçten ne diyeceğimi bilmiyorum. Sidra’nın güldüğünü görünce inanamıyor tekrar tekrar bakıyorum ve diyorum ki inşallah bu rüya değildir.
Çok şükrediyorum. Allah’ım sana hamd olsun, Allah’ım İHH dan razı ol. Allahım İHH yetkililerinin ve hayır sahiplerinin tüm muradını ver.
Kız Kardeşi Semavıt(9): Kardeşimin gözlerinin yapıldığını ilk gördüğümden sevinçten çok ağladım. Ağladığımı gören annem babam ve tüm kardeşlerimde ağladı. Çok mutluyuz. Elhamdulillah.”
İHH Urfa İl Temsilcisi Behçet Atila: 8 ay önce bu durumu fark ettik. Aile diyordu ki “çocuk dışarı çıkamıyor ve hiç gülmüyor. eğer para olsa suni bir göz takılsa hem çocuk hem de biz rahat edeceğiz. Hepimiz ailece perişan olduk. Allah rızası için bize yardımcı olun” Sidra’ya sordum kızım okula gidiyor musun? Dediki amca bir gün tek gittim arkadaşlar parmaklarıyla birbirine benim gözlerimi gösteriyordu ve bakın bu kızın gözü kör, ben de çok üzüldüm bir daha da ne okula ne de oyun oynamaya gittim. Dedi. Ve yüreğimizi parçaladı.

O günlerde ailede gülen bir yüz yoktu. İnsani Yardım Vakfı temsilcisi olarak aileye şu sözü verdim.

“Allahın izni ile yarından itibaren çalışacağız ve inşallah kısa bir sürede bu yavrumuza suni bir göz yaptırıp hiç değilse dış görüntü düzelir ve dışarı çıkabilir. dedik. Hemen G.Antep’teki özel bir hastaneyle anlaştık ve elhamdulilah 8 ay içinde birkaç ameliyat yaptırdık ve en son dün Sidra yeni bir göze kavuştu. Sidra’nın gülmesi hepimizi mutlu etti. Bu güzel çalışmada bize yardımcı olan hayırseverlere teşekkür ederiz. Allah kabul etsin. İmkan olunca bakın ne güzel şeyler olabiliyor. Bu ilk çalışmamız değil bu güne kada buna benzer başka da çok çalışmamız oldu elhamdulillah. İnsani ve İslami görevimizi yapmaya çalışıyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.