banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

İçme Suyunda kontroller sürekli ve düzenli

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü; 24 saat hazır bir şekilde hizmet veren Modern arıtma tesislerden Şehre verilen içme suyu temiz ve berrak olduğunu açıkladı.

Şanlıurfa İçme Suyunun son derece temiz olup, sürekli kontrol altında olduğunu söyleyen ŞUSKİ, yaptığı yazılı   açıklamada;

" (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğüne Bağlı İçme Suyu Arıtma tesisimiz; Sağlık Bakanlığının insani tüketim amaçlı sular hakkındaki yönetmelik ve Avrupa Birliğinin İçme Suyu ile ilgili kalite parametreleri doğrultusunda halkımızın İçme ve Kullanma Suyunu karşılamaktadır. Bu doğrultuda İçme Suyu Arıtma Tesisi laboratuarında günde 3 defa Fiziksel, Kimyasal ve Bakteriyolojik analizler yapılmaktadır. Arıtma tesisimizde yapılan laboratuar değerlerimiz de mevcuttur.

Bununla beraber İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Toplum Sağlık Merkezleri ile koordineli olarak her gün 16 farklı tüketici noktasından numuneler alınarak, analizleri yine laboratuarımızda yapılmaktadır. Yapılan analizlerin sonuçları Bakanlığın vermiş olduğu yetki ile ilgili Bakanlığın bilgi havuzunda toplanmaktadır.

24 saat hazır bir şekilde hizmet veren Modern arıtma tesisimizden Şehrimize verilen içme suyu temiz ve berraktır.

Bunun dışında içme suyu kalitesi ile ilgili sorun yaşayan halkımız için laboratuarımız zaman mefhumu olmaksızın sürekli olarak hizmet vermektedir.

Sonuç olarak; Şanlıurfa İlimizin İçme Suyu son derece temiz olup, sürekli kontrol altındadır. Vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti verme çabası ile 7/24 çalışmaktayız." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.