banner2
Öne Çıkanlar toz Sugeldi Candeias Douglas Tanquee Trendyol 1. Lig

Urfalılara Müjde! sıcaklık düşüyor

Şanlıurfa'da orucun ilk gününde 36 dereceyle yaşanan rekor sıcaklıklardan sonra serinletici müjdeli haber Meteoroloji Genel Müdürlüğünden geldi Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa başta olmak üzere İç ve doğu kesimlerde sıcaklıklar azalacağını açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile, Kocaeli, Sakarya, Afyonkarahisar, Denizli, Muğla, Ankara, Mersin, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, Yurdun iç ve doğusu kesimlerinde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

Rüzgarın, genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey ve Kıyı'de Ege yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Az bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu, güney ve iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Afyonkarahisar ve Denizli çevreleri ile Muğla'nın güney kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin kuzey ve kıyı kesiminde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Mersin, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin güney ve doğu kesimleri ile Ankara çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava sıcaklığı ise şöyle bekleniyor:

Şanlıurfa Az bulutlu/32

İstanbul: Parçalı bulutlu/24

İzmir: Az bulutlu/29

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/28

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı/18

Bolu: Parçalı çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı/18

Trabzon: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı/20

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı/14

Diyarbakır: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/27 (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.