banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

“Hz. Hacer inananlar için muhteşem bir örnektir”

Şanlıurfa İl Müftülüğü Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ‘Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle, Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda bayanlara özel konferans düzenledi. Konferansa Vali İzzettin küçük ve hanımı da katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.  

Konferansta selamlama konuşmasını yapan Vali Küçük,   “Pek çok mevzuat düzenlemesi, kanun, hukuki düzenleme yapılıyor. Kadına şiddetten  kadını korumak için. Ama bu bir noktadan sonra yeterli değil, bu sadece devletin yürüteceği bir iş değil. Herkesin bu konuya el birliği ile destek vermesi lazım. Nasıl? Şimdi bir yerde bir kadın şiddet görüyorsa, kocasından veya babasından veya herhangi bir kimseden. Genelde olan şu, herkes seyrediyor. Bakın hatırlayın, düşünün, mahallelerde duyuyoruz, şu adam şu kadını dövüyor, kimse sesini çıkarıyor mu? Şimdi böyle gaddar erkekler neyden anlar? Ayıplanmaktan, toplum içine çıkılamaz hale gelmekten anlar. Ayıplanması lazım böyle bir adamın. Kınanması lazım, yüzüne bakılmaması lazım, aşağılanması lazım” dedi.

Daha sonra ‘Kâbe’nin kucağında bir teslimiyet hikâyesi Hz. Hacer’ adlı konferansını sunmak için mikrofona gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in eşi İlahiyatçı Hatice Kübra Görmez, Hz. Hacer’in hayatından kesitler sundu.

Görmez, “Hz. Hacer, Firavun için değerli bir köle, Hz. İbrahim için itaatkâr, sahabe ve sadık bir eş, Hz. İsmail için bulunmaz bir anne, Allah için muti bir kul, inananlar için ise, kıyamete kadar muhteşem bir örnektir” diyerek Hz. Hacer’in Müslümanlar için örnekliğine  değindi.

Onlarca bayanın yoğun ilgi göstererek katıldığı konferans,  Sinevizyon gösterisi ve ilahi dinletileri ile sona erdi. (Hüseyin Sürmeli-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.