banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

ANKARA - Bakanlar Kurulunun bugünkü toplantısının ardından açıklama yapan hükümet sözcüsü Bülent Arınç, hükümetin 'İş güvenliği eylem planı' yapma kararı aldığını kaydetti.


Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısında, İstanbul'da yaşanan asansör kazasını detaylı bir şekilde ele aldıklarını söyledi. Arınç, "Olay anından itibaren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatılmıştır. İdari soruşturma İstanbul Valiliği, Belediye ve ilgili kurumlar idari soruşturmayı başlatmıştır." dedi.


“Adli soruşturma devam ediyor”
Asansör faciasında hayatını kaybedenler için büyük üzüntü duyduklarını kaydeden Arınç, “Çalışma Bakanımız olay sonrasında derhal olay yerine intikal etmiştir. Adli soruşturma başlatıldı. Adli soruşturma devam ediyor. Ayrıca idari açıdan da olay soruşturuluyor. Öncelikle adli soruşturmaya bir müdahalemiz söz konusu değildir. İdari soruşturma hem valiliğimiz hem de ilgili kurumlar tarafından başlatılmış ve devam etmektedir. Sayın Başbakan da Başbakanlık Teftiş Kurulu'nu görevlendirecektir.”ifadelerini kullandı.

“En çok ölümlü kaza inşaat sektöründe oluyor”
Olayın iş kazası olduğunu ifade eden Arınç açıklamasını şöyle sürdürdü:  “Bu bir iş kazası olduğuna göre hayatlarını kaybeden yurttaşlarımız için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımız neler yapabilir, bunları da konuştuk.  Ölüm geliri, ölüm aylığı ve diğer ödemelerin yapılmasına karar verildi. Hayatını kaybetmeler noktasında, iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda uzun uzun tartıştık. En çok ölümlü kaza inşaat sektöründe oluyor. Nakliyat ikinci sırada geliyor. Sonra maden sektörü geliyor.


Sayın Başbakanımızın Konya ziyaretleri sırasında İstanbul’da yaşanan olayla ilgili olarak açıklaması oldu. Hepimiz üzüntü içerisindeyiz. Bu olayda hayatını kaybedenlerin şehit sayılması gibi  bir durum söz konusu değil.  Şehitlik kavramının neleri kapsadığını biliyoruz. Sayın Başbakanımız işin dini, manevi boyutunu dikkate çekmek için şehit sayılabileceğini söylemiştir.”

“Çözüme çok daha yaklaştığımızı söyleyebilirim”
Çözüm Süreci'yle ilgili olarak sonuca yaklaştıklarını belirten Başbakan Yardımcısı Arınç, "Çözüme çok daha yaklaştığımızı söyleyebilirim. Önümüzdeki hafta bu arkadaşlarımızla bu toplantıların ikincisi de yapmayı planlıyoruz." dedi.


“Çıkarılan kanunlar aynen uygulanacaktır.”diyen Arınç, “Bunun için davul zurna çalmaya gerek yok. Ama bu sürecin çok isteyeni, çok da istemeyeni olduğu için zaman zaman farklı durumlar ortaya çıkabilir. Bakın İmralı'ya gidenler gelenler var. Bunların içinden bizimi en çok dikkat etmemiz gereken, Çözüm Süreci’ni en kısa zamanda sonuca ulaştırmamız. Bazı çeteler, sadece bu süreci provoke etmek için eylemler yapabilir.”şeklinde konuştu. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.