banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO Yayladağıspor

Hilvan’ın su sorunu TBMM’de

Hilvan ilçesinde yıllardan beridir yaşanmakta olan içme suyu sorunu bir çok problemide beraberinde getirmekte olduğunu belirten Ayhan, “İlçemizin Atatürk Barajına 8 km. mesafede olmasına rağmen hala bu sorunun çözülememiş olması ilçede yaşayan vatandaşlarımızın da haklı tepkisine yol açmaktadır. Özellikle yaz aylarının oldukça sıcak geçmesi su ihtiyacını daha da artırmaktadır. Suyun yetersizliği temel insani ihtiyaç olan temizlik ihtiyacını dahi verememektedir. Hükümetinizin 400 projesi içinde yer alan Hilvan içme suyu projesinin aradan geçen 3 yıla rağmen hayata geçirilememiş olması ve mevcut içme suyun akmaması çeşitli hastalıklara da davetiye çıkarmaktadır.” dedi.

Ayhan, Bakan Eroğlu tarafından yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Hilvan ilçesinin içme suyu sorunun nedenleri nelerdir?, İlçede içme suyu sorunundan kaynaklı ilçe halkı başta sağlık sorunu olmak üzere ne gibi sıkıntılar yaşamaktadır?, Hilvan’ın mevcut içme suyu şebekesi en son ne zaman yenilenmiştir, Hâlihazırda ilçede mevcut şebekede belli aralıklarla verilen içme suyu sağlıklımıdır?, Hilvan’ın içme suyunun halk sağlığı açısından risk oluşturup oluşturmadığını tespit etmek için tetkikler yapılmakta mıdır? Şayet yapılmakta ise analiz sonuçları nasıl çıkmıştır?, Hükümetinizin 400 projesi arasında olan Hilvan içme suyu projesinin bugüne kadar gerçekleşmemiş olmasının nedenleri nelerdir?, Proje hangi aşamadadır?, Hilvan ilçesi temiz ve sağlıklı bir suya ne zaman kavuşacaktır? Bakanlığınızın ön gördüğü bir tarih varmıdır?, Projenizin gerçekleşmemesinde Hilvan belediyesinin herhangi bir sorumluluğu varmıdır?” diye sordu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.