banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Şanlıurfa Hilvan ilçesinin su sorunu devam ediyor

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde içme suyu projesi tamamlandı açıklamalarına rağmen başta ilçe merkezi ve köyler olmak içme suyu sorunu hala devam ediyor.

Projenin sona erdiği açıklanmasının ardından uzun süre geçmesine rağmen ilçe merkezindeki bazı mahallelerde halk, yeni su şebekesinden faydalanamıyor. Özellikle su sorunu yaşayan başta Bağlar Mahallesine olmak üzere birçok mahalleye ancak gece vakitlerinde su bırakılıyor.

Bazı evler komşularındaki su kuyularından su temin ederken bazıları da itfaiyenin getirdiği su ile ihtiyacını karşılamak zorunda kalıyor.

Suyun düzgün akmaması bir yana yeni şebekeden akan suyun arıtmadan geçirilmeden bırakılması da halkı bıktırmış durumda. Akan suyun çok kötü koktuğunu belirten ilçe halkı, depolara doldurdukları su ile birlikte gelen toprağın deponun altında biriktiği ifade ediyor. İçme suyu arıtma tesisinin bulunmamasının halkın sağlığını nasıl etkileyeceği ise hala bilinmiyor.

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ilçedeki su sorununu görüşmek üzere gittiği Ankara'da, ilçede içme suyu arıtma tesisinin bulunmaması sorununu gündeme getirerek bu sorunun giderilmesini istedi.

Bayık, Hoşin (Uluyazı) Mahallesi'nde yapımı tamamlanan içme suyu pompaj istasyonundan sonra, gereken sağlık koşullarında içme suyunun temini için arıtma tesisinin yapımı ve tarımsal sulama projesinin bir an evvel hayata geçirilmesi için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi ile birlikte DSİ Genel Müdür Vekili Murat Acu ile görüştü.

“İçme suyu tesisi bulunmayan bir ilçede atık su arıtma tesisinin kurulmasına bir anlam veremiyorum”

İçme suyu tesisi bulunmayan bir ilçede atık su arıtma tesisinin kurulmasına bir anlam veremediğini ifade eden Ş. R, yaşadığı mağduriyeti şöyle anlattı:

“Gerek yeni gerekse eski şebeke suyu akmadığında çoğu zaman koşumuzdan aldığımız kuyu suyu ile depolarımızı dolduruyoruz. Bir ilçenin bu kadar suya yakın olması ve halen bizlerin tam olarak sudan faydalanamayışımız bizim için çok büyük bir eksiklik. Yetkililere sorulduğunda ise onlar su sorunu bitmiş olarak gösteriyorlar. Su sorununun bitmiş demesi için ancak gerçekten kesintisiz musluklardan su akarsa olur. Artık kesilmeyecekse, millet itfaiyeden su istemeyecekse ancak o zaman sorun bitmiş olur diyorum. Bunun dışında sorun bitmemiştir.”

Yeni şebekeden akan suyun hem kötü koktuğunu hem de içerisinde toprak olduğunu ifade eden Ş.R, ilçeye acilen içme suyu tesisi kurulması gerektiğini söyledi. (Osman Gülebak-İLKHA)

Anahtar Kelimeler:
HilvanSu SorunuDevam Ediyor
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.