banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Hilvan esnafından susuzluğa tepki

 Hilvan ilçesinde yaşanan su sıkıntısı birçok kişiyi mağdur etmeye devam ediyor. Sürekli su kesintilerinin olduğunu ve bazı bölgelere su verilmediğini savunan ilçe halkı, seçimler öncesi su sorununun çözümü için verilen hiçbir sözün tutulmadığını belirtiyor.

Hilvan’da ki su sıkıntısının yıllardır devam ettiğini söyleyen ilçe esnafından Hasan Çizmez, “Su ihtiyacımız olduğu zaman gidip 1 kilometre uzaklıktan getiriyoruz. Hilvan’da birkaç itfaiye aracı tüm ilçeye su dağıtmaya çalışıyor ama yetersiz kalıyorlar. Birçok insan bidonlarla 1-2 kilometre su taşıyorlar. Seçimlerden önce Bakan Faruk Çelik ve ilçe belediye başkanı, ’Hilvan’a su gelecek’ demişti. Şimdi bakıldığında hala su gelmemiş. Verdikleri sözlerde durmadılar.” diyerek sitemini dile getirdi.

Yetkililerin verdikleri sözlerde durmadıklarını belirten Nevzat Hamak ise, “Su için boru hatları döşenmesine rağmen halen su gelmedi. Tüm ilçe halkı susuzluk nedeniyle mağdur ediliyor.   Milletvekilleri bu işin üzerine gitmiyorlar. Yoksa buraya su getirmek çok kolaydır, her tarafta su kaynağı var.” ifadelerini kullandı.

Esnaf Ömer Karataş ise, “Baraja çok yakın olan ilçemizin susuz kalması çok vahim bir durumdur. Özellikle baraj yapımından sonra halen su sıkıntısı yaşamak ayrı bir olaydır. Kilometrelerce uzaklıktaki yerlere Fırat barajı ile su verilirken Hilvan’ın suyun çok yakınında olmasına rağmen susuz kalması çok acı bir durumdur. Borular döşenmiş, her şey bitmiş ama buna rağmen su bırakılmıyor.” dedi.
 


Sürekli suların kesik olduğunu ifade eden esnaf Mehmet Pertav, ”İşyerlerimize 3-4 günde bir su geliyor ama kenar mahallelerinde bir haftayı buluyor susuzluk.  İş yerinde susuzluk çok zor işlerle mi uğraşalım yoksa susuzlukla mı? Her yaz bu böyle. Yıllardır bu sorun çözülecek, deniyor fakat bir türlü çözülmedi. “ diye tepki gösterdi.

Pertav tepkisini şöyle sürdürdü: “Yetkililer, su sorununu çözdüğünü söylüyor. Fakat ben muslukları açtığımda su gelmiyorsa su sorunu çözülmemiştir. Su musluklardan geldiğinde de içilmeyecek derecede kötü. Yeni şebekelerin döşendiği söyleniyor ama bir türlü su verilmiyor. Eski şebekeden su bırakıldığında o şebeke 50 yıllık olduğu için içilmeyecek durumda. Belediye Hilvan’a birkaç itfaiye ile su yetiştiremez. “ (Mustafa Bikeç/Sedat Kuşulay-İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.