banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Hilvan Belediyesi Yezidiler İçin Yardım Kampanyası Başlattı

Silahlı çetelerin Irak genelinde başlattığı insan kıyımından kaçıp önce Şengal Dağına sığınan ve ardından da ölüm yürüyüşüne başlayan Yezidiler Türkiye sınırını aşarak Güneydoğu'daki bazı il ve ilçelere sığındı.


Sayıları yaklaşık 30 bini aşan Yezidilere yardım etmek için kolları sıvayan Hilvan Belediyesi 2 Eylül'de yaptığı meclis oturumunda Yezidiler için insani yardım kampanyası başlatmaya karar verdi.

Silahlı çeteler tarafından 4 bin Yezidinin öldürülmesi 5 bin genç ve kadının kaçırılmasının ardından kaçıp Şengal Dağına sığınan Yezidilerin başlattığı ölüm yürüyüşleri sırasında 1000'e yakın çocuk da açlık ve susuzluktan ölmüştü.


Belediye meclis üyelerinin teklifiyle başlatılan insani ardım kampanyası ile ilgili bilgi veren Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık şu ifadelere yer verdi.

"Savaş mağduru Yezidi kardeşlerimiz için belediye meclisimizin Eylül ayı oturumunda belediye meclis üyelerimizin ortak kararı ile insani yardım kampanyası başlatmaya karar verdik. Kampanya ile ilgili olarak birkaç arkadaşımızı yardımların toplanması ile ilgili görevlendirdik" dedi.

Daha önce de benzeri insani yardım kampanyaları düzenlediklerini söyleyen Bayık;

"Van'da 2011 yılında meydana gelen deprem sonrasında Hilvan Belediyesi öncülüğünde başlattığımız yardım kampanyasıyla birlikte, evsiz kalan Vanlı kardeşlerimiz için de burada ev temin edip insanlık vazifemizi yerine getirdik. Aynı şekilde Suriye'deki iç karışıklardan dolayı mağdur olup ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimiz için de benzer kampanya düzenleyip kendilerine destek olduk".

Yezidiler için başlatılan insani yardım kampanyasında, yardım etmek isteyenlerin öncelikli olarak yaşamsal ihtiyaç olan gıda, giyim, yatak, battaniye ve mutfak malzemeleri gibi eşyaların getirilmesine dikkat çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.