banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Gümrük Han'da kesilen ağaçlara tepkiler devam ediyor



Geçtiğimiz günlerde merkez Eyyübiye ilçesinde bulunan, tarihi Gümrük Hanı’nın içerisinde bulunan, 200 yıldan fazla bir geçmiş sahip 3 çınar ağacı, Vakıflar Bölge Müdürlüğünün onayı ile Eyyübiye belediyesi tarafından tehlike arz ettiği gerekçesiyle kökünden kesildi.

Kimileri ağaçların kesilmesine tepki gösterirken kimileri ise ağaçların herhangi bir can ve mal kaybına neden olmadan kesilmesine destek verdi.

Ağaçların kesilmesine tepki gösteren Urfa Ekoloji Meclisi Derneği ise bir basın açıklaması yaptı. Gümrük Hanı’nda yapılan basın açıklamasının sonunda vatandaşlar, dernek üye ve yetkililerine tepki gösterdi. Kesilen ağaçların yıllardır bakımsız olduğunu bu yüzden çürüdüğünü söyleyen vatandaşlar, Ağaçların halkın üzerine düşme ihtimalinin çok yüksek olduğunu, bu nedenle kesilmelerinin kendilerini sevindirdiğini belirttiler.

Çevre esnaftan biri ise gruba tepkisini şöyle dile getirdi: “Burada ki insanların canı mı önemli yoksa o ağaçların mı, bunu soran oldu mu? O ağaçların içi çürümüş. Bu ağaç kırılıp birilerinin üzerine düşebilir ve insanlar da ölebilirdi.”  (Mustafa Gül- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.