banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

Gençlik Merkezi'nden Kobani'ye yardım kampanyası

Şanlıurfa Gençlik Merkezi, bir süre önce ülkelerindeki savaştan kaçarak ülkemize sığınan Kobanili mültecileri unutmayarak Türkiye genelinde bir yardım kampanyası düzenledi. Kampanyaya birçok gençlik merkezinin yanında sivil halk da teveccühte bulundu. Özellikle çocuk maması, çocuk bezi, temizlik malzemesi ve giyim eşyası olmak üzere temel insani yardım malzemeleri toplandı.

Yardım kampanyası başlamadan önce Kobanililerin en fazla yerleştiği Suruç’a bir gezi düzenleyen Şanlıurfa Gençlik Merkezi üye ve çalışanları yaşanan dramı yerinde görerek böyle bir yardım kampanyası düzenlemeye karar verdiler. Özellikle çocuk ve kadınların içler acısı hali ve acil insani yardım malzemelerine duydukları ihtiyacın çok fazla olması bu kampanyanın düzenlenmesinde etkili olmuştur.

Toplanan yardım malzemeleri Şanlıurfa Gençlik Merkezi’nin önünde yapılan törenle dağıtılmak üzere Suruç’taki AFAD’a gönderildi. Törene Vali Yardımcısı Uğur Sezer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Şube Müdürleri, Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İ. Halil Alp ve Gençlik Merkezinin üye ve çalışanları katıldı.

Vali Yardımcısı Uğur Sezer, Şanlıurfa Gençlik Merkezi’nin her zaman yüzleri ak eden projelere imza attığını belirterek daha önce de Filipinler’e, Soma’ya ve daha birçok afetzedeye yardım toplayan Şanlıurfa Gençlik Merkezini tebrik ettiğini sözlerine ekledi. Kobani’de yaşanan insanlık dramına da değinen Sezer, devletin ve milletin el ele vererek Türkiye’ye sığınan bu insanları unutmadığını ifade etti.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ise Şanlıurfa Gençlik Merkezi üye ve çalışanlarını tebrik ederek milletin misafirperverliğini ve yardımseverliğini bir kez daha göstererek Hz. İbrahim’in mübarek şehri olduğunu bir daha gösterdiğini söyledi.

Yıldız daha sonra, “Her kim sıkıntıya düşmüşse her türlü imkânlarını seferber ederek çalışan Gençlik Merkezi personeline teşekkürlerini sunarak sizleri kutluyorum, Allah böyle acıları İslam âlemine ve tüm insanlığa bir daha yaşatmasın temennisinde bulundu. Yıldız, ayrıca bu kampanyada bizleri destekleyen başta Valimiz İzzettin Küçük, vali yardımcımız Uğur Sezer, Türkiye’nin 81 ilimizden kampanyamıza destek veren Gençlik Merkezlerine ve İl Müdürlerimize teşekkür ediyorum.”  Dedi.

Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İ. Halil Alp ise” Biz millet olarak muhtaç olana sırtını dönemeyen bir toplumuz. Zor durumda olana yardım bizim genlerimizde var. ‘Komşusu aç iken tok olan bizden değildir.’ Hadis- Şerifi bizim için bir yol göstericidir. Bu sorumluluk bilinciyle ülkemize sığınan Kobanili kardeşlerimize elimizden geldiğince yardım etmek için kolları sıvadık. Ülkemizde bulunan farklı Gençlik Merkezleri de bizi yalnız bırakmayarak yardım kampanyamıza ciddi destek verdi. Toplanan yardım malzemesini bize sığınan insanlara ulaştırmanın mutluluğunu taşıyoruz.” İfadelerini kaydetti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.