banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Gaziantep'te baklava yeme yarışması düzenlendi

Kavaklık Parkında 50 yarışmacının katıldığı etkinlikte, katılımcılar yarışma öncesi kurallara uymaları ve sağlık sorunları konusunda uyarıldı. Yarışmada 1 kilo baklavayı 3 dakika 46 saniyede bitiren Mehmet Yıldızhan birinci, Mehmet Genç ikinci, Mushap Uçmaz üçüncü oldu.

Rahatsızlanmaları halinde yarışmayı bırakmaları istenen yarışmacılar için sağlık ekibi hazır bulundu. Bir kilo baklavayı en kısa sürede bitirmeye çalışan yarışmacılar, renkli görüntüler oluşturdu. Yarışmanın jüri üyeliğini, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı (TASFED) Yaşar Yalçın Manav ve  Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen şef temsilcileri yaptı.

Gaziantep’in Türkiye’deki  gastronominin en önemli şehirlerinden bir tanesi olduğunu söyledi. Uluslararası “Şefler Yarışması” düzenlemeyi de düşündüklerini ifade eden Manav,“Bir okul akademi aşçılık akademisi projemiz var. Her gün binlerce kilo ekmeğimiz var, bu doğrultuda bayanlar arası bayat ekmek yemekleri ve yarışması düzenlemeyi düşünüyoruz. İsrafı önlemek için. Her şeye layıktır Gaziantep’imiz.”şeklinde konuştu.

Bu arada yarışmada dereceye girenlere ödülleri, yarın gerçekleştirilecek ödül töreninde verilecek. Yarışma juri üyesi olarak Sırbistan Tutin Belediye Başkanı Semseddin Kuçeviç de katıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.