banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Pamuk (Kütlü) Pakistan MİLGEM Korvet Projesi Şifaiye Medresesi Perfüzyonist

Fırıncılardan Kapasite Raporu İstenmeyecek

Ş.urfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Karaatlı, Fırıncılardan istenen kapasite raporu ve Mühendis tutma zorunluluğu için Tarım Bakanlığı yetkilileri ve Fırıncılar Federasyonu ile bir dizi görüşmeler yaptı.

Ankara ve İstanbul'da bir dizi görüşmeler yapan Karaatlı, fırıncılara için istenen belgelerin ve mühendis tutma zorunluluğunun yanlışlarını bizzat yetkilileri ilettiğini belirti.

Yaptığı çalışmalardan sonra Şanlıurfa'ya dönen Mehmet Emin Karaatlı yaptığı açıklamada; "Fırıncı olarak bizden Kapasite raporu isteniyor. Bunun için de gıda mühendisi tutma zorunluluğu var. Zaten maddi gücü çok zayıf olan fırıncı esnafına her ay mühendis ücreti yüklemek haksızlık olur. Daha önce bizden Ustalık Belgesi istendi. Esnafımızın birçoğu yıllardır bu belgeyi almak için uğraştı. Belge Milli Eğitim Bakanlığı onaylı. Ama şimdi deniliyor ki; ‘siz bu belgeyi aldınız, fakat Fırınlarınızda üretim yapmanız için bir mühendis tutmalısınız.' Biz yıllardır bu işi çok sağlıklı bir ortamda yapıyoruz. Pratikten mesleğimizi yapıyoruz. Bu da yetmedi. Ustalı Belgesi, Usta Üreticilik Belgesi almamız istendi. Onları da aldık. Şimdi de bu belgelere rağmen, bize, ‘siz bu işi yapamazsınız. Yapmanız için bir mühendise ihtiyacınız var' deniliyor. Biz de bütün bu çarpıklıkları bizzat iletmek üzere Tarım Bakanlığı yetkilileri ve Fırıncılar Konfederasyonu yetkilileriyle görüştük. Onlarda bu işte bir yanlışlık olduğunu, bu çarpıklığın giderilmesi için önümüzdeki günlerde mecliste yasa tasarısı hazırlıkları için çalışma başlatacaklarını belirttiler. Bakanlığımızın bizi anlayışla karşılaması ve sorunun giderilmesi için çalışmalar başlatacak olması bizi sevindirdi." Dedi.  

   Urfa Fırıncılar Odası Türkiye Fırıncılar Federasyonu seçimlerine aday

 http://balikligol.com/images/news/1952.jpg

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Karaatlı, Haziran ayı içerisinde yapılacak olan Fırıncılar Federasyonu seçim çalışmaları İstanbul Oda Başkanından sonra ikinci başkan olarak listeye girdi. 

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Olağan Genel Kurulu için seçimleri için aday olan İstanbul Fırıncılar odası başkanı Fahri Özer'le beraber liste hazırlayan Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Fırıncılar federasyonunda ikinci başkanlık için Fahri Özerin listesinde yerini aldı. Başkanlığını İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer'in yapacağı aday listesinde Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı ikinci sırada. Aynı listenin diğer başkan yardımcıları Kocaeli Fırıncılar Odası başkanı Ali Sarı ve Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Talip Andiç.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.