banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Engelliler günün çeşitli etkinliklerle kutlandı

3 Aralık Dünya Engelliler günü kent merkezinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.Bir araya gelen engelliler, Abidiye kavşağından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye binasına kadar yürüyüş yaptı. Ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Karaköprü Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Piazza AVM’de sergi açılışı gerçekleşti.
Serginin ardından Karaköprü Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde engelliler adına bir program düzenlendi. Programda çeşitli gösteriler sergilendi.
Programa Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, Karaköprü Kaymakamı Mustafa Kutlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Halk Sağlığı Müdürü Osman Koyuncu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci,Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Bedih Satoğlu, Rehabilitasyon merkezi çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Sergimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, engellilere imkân tanındığı halde ne kadar güzel şeyler ortaya çıkardıklarının bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Demirkol,“Çağdaş dünyanın geldiği ileri noktada engelli vatandaşlarımıza, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, özürlülerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri yaşam koşullarının iyileştirilmesi, kolaylaştırılması en önemli hedeflerimiz arasında olmalıdır. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek, tüm hizmetlerden ve haklardan eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamak, insanlık borcumuzun yanı sıra, çağdaş toplum ve devlet olmanın da en önemli gereklerindendir. Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam getirmesini diliyorum. Bu sergide emeği geçen bütün arkadaşlarımı tebrik ederken aynı zamanda açıldığı günden beri sosyal sorumluluk projelerimize büyük katkı sunan Piazza alış-veriş merkezine bu güzel ortamı sağladıkları için teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum  ” diye konuştu.
Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik ise,engelli vatandaşlarımızın engellerini aştığını hep burada birlikte müşade etmiş bulunuyoruz. Onlara imkân verildiği takdirde neler başardıklarını yakinen takip ediyoruz. Engelli vatandaşlarımıza şunu söylüyorum. Birey olarak devlet olarak her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.