banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Elektrik kullanımında yeni dönem

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş., özelleştirme sonrası iyi niyetli olarak tüketici lehine gerçekleştirdiği kampanyaların sona ermesinin ardından, yasal haklarını kullanma yönünde çalışma başlattı. Böylece, bölgede elektrik kullanımında yeni bir dönem başlatılmış olacak.


Dicle Elektrik, özelleştirme sonrasında hizmet verdiği Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak’ta hayata geçirdiği halkın yararına dönük kampanyalar ile abonelerine ödeme konusunda ciddi kolaylıklar sağladı. Resmi kurum, tarımsal sulama ve diğer abonelerin eski borçlarının faiz yükü ile önceden müdahale edilmiş sayaçların getireceği hukuki sorumluluktan kurtulmaları için kurumun iyi niyet göstergesi olarak gerçekleştirdiği kampanyalar, önemli ölçüde tamamlandı. Dicle Elektrik, buna rağmen sorumluluğunu yerine getirmeyen abonelerle ilgili, bundan sonra yasal haklarını kullanma kararı aldı.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Murat Karagüzel, bu güne kadar iyi niyetlerle yapılan kampanyalara abonelerin ilgisinin yüksek olmasına rağmen, istedikleri düzeyde olmadığına dikkat çekti.  Karagüzel, ‘’Şirket yönetimi olarak devraldığımız günden beri faiz affı kampanyası ve sayaç affı kampanyası düzenleyerek abonelerimize iyi niyetimizi gösteriyoruz. Bu kampanyalar dışında sağlıklı, kesintisiz ve kaliteli enerji verebilmek için gerekli bakım onarım ve yenileme çalışmalarımız da hızlı bir şekilde devam etmektedir. Bölgemiz genelinde 150 civarında yeni araç satın alınarak ve yaklaşık 1.600 kişiye yeni istihdam imkanı sağlanarak çalışmalar devam etmektedir. Bu kampanyalar ve çalışmalar neticesinde abonelerimizden usulsüz elektrik kullanmamalarını ve tükettikleri elektriğin bedelini ödemelerini talep etmekteyiz. Usulsüz kullanımla mücadele ve borç tahsilatı ile ilgili çalışmalarımızı kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Bu sebeple, borcunu ödemeyenlerin elektriğinin kesileceği, haklarında hukuki ve icra takiplerinin başlanacağı, gerekirse haciz yoluyla kullandıkları trafolara dahi el konulacağının bilinmesi gerekmektedir.‘’ dedi.
Murat Karagüzel, başlattıkları sayaç değiştirme kampanasının 31 Aralık’ta sona ereceğini ifade ederken de ‘’Kendi isteği ile müracaat etmeyen ve ekiplerimizin tarama çalışmaları sırasında tespit edilen usulsüz elektrik kullanılma amacıyla müdahale edilmiş sayaçlara, ‘kaçak elektrik kullanım cezası’ uygulanarak Cumhuriyet Savcılıkları’na suç duyurusunda bulunulacaktır.’ ifadelerini kullandı.

Bu arada, Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş. (Dicle EPSAŞ) Genel Müdürü M. Akif Köse, 1 Temmuz 2013 tarihinde fiili olarak gerçekleştirilen özelleştirme sonrası,  abonelerin yararına dönük son derece iyi niyetli adımlar attıklarını, eski borcu bulunan abonelerin faizlerinin silinmesine dönük iki ayrı kampanya gerçekleştirildiğini, bunlardan sonuncusunun 30 Kasım tarihinde sona erdiğini açıkladı. Resmi kurumlar, tarımsal aboneler, köy içme suları ve diğer aboneler için de değişik tarihlerde, ödeme kolaylaştırıcı kampanyalar düzenlediklerini de kaydeden Köse, şöyle dedi:
‘’Dicle Elektrik olarak bizim, abonelerimize karşı iyi niyetle yaklaşımımız sürecek. Abonelerimiz kampanyaların da etkisi ile borçlarını ödemektedir. Ancak, ödeme yapmayan abonelerimizi, borçlarını ödemeye davet ediyoruz. Bundan böyle her abone, sayacında yazılı olan elektrik borcunu ödeyecek. Ödemeyen abonelerin elektriği kesilecek, eski borcu olanlar için de hukuki takip başlatılacak. Yine resmi kurumlar için ve diğer aboneler için de bu yola gidilecek.’’

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.