banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR İstanbul Birecik Michel Mboula 1899 Hoffenheim

Demirkol, Engellilerin Yanında Oldu (VİDEOLU)

Demirkol, Görme Engelliler Sosyal Dayanışma Derneği ile başlayan ziyaretlerinde Şanlıurfa’da yaşayan görme engellilerin sorunlarının neler olduğunu dinledi ve bu sorunların aşılması adına Haliliye Belediyesi’nin yapacaklarından bahsetti. İlk defa bir belediye başkanı tarafından ziyaret edildiklerini belirten Görme Engelliler Sosyal Dayanışma Derneği İsmail Dünya, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirmenin yanı sıra, derneklerinin faaliyet alanlarından ve yaşadıkları sıkıntılardan da bahsetti.
Başkan Demirkol dernekte yaptığı kısa konuşmada şu ifadelere yer verdi:
“Bugün engelliler günü dolayısıyla, görme engelliler derneğini ziyaret ettik. Başkanımız İsmail Dünya ile bir süre sohbet ettik. İhtiyaçlarını ve hayatlarını kolaylaştıracak gerekli araç gereçlerini sorduk. Kendilerine, görme engellilere, akıllı baston uygulaması hususunda yardımcı olacağımızı belirttik. Trafik ışıklarında sesli ışık sisteminin, hayata geçirilmesi için büyükşehir belediyemizle temaslarda bulunacağımızı vaat ettik. Ve ayrıca kendilerinin hayatlarını kolaylaştıracak, fiziki şartları belediye olarak biz sağlayacağımızı vaat ettik. Ayrıca derneğin bir takım ihtiyaçları olacak. Onları da temin edeceğiz, klima, halı vs. bu ihtiyaçları da karşılayacağımızı vaat ettik. Ayrıca Sayın İsmail Dünya’nın görme engellilerle ilgili bir koro çalıştırmasını Haliliye Belediyesi bünyesinde çalışmalarını devam ettirmesini arzu ediyoruz. O koro teşekkül ettiği zaman, bizim Haliliye Belediyesi bünyesinde çalışmalarını devam ettirecek.”

Görme Engelliler Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Dünya ise konuşmasında şunları söyledi:
“Derneğimizi ilk olarak Sayın Haliliye Belediye Başkanımız, yerinde ziyaret etti. Derneğimizi kabullenerek, ziyaret ettiği için ve ilk olarak bir belediye başkanının görme engellileri yerinde ziyaret ettiği için teşekkür ederi. Bu ziyaret bizi duygulandırmıştır. Ziyaretlerin devamını diliyoruz.”

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ikinci olarak ise Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği’ni ziyaret etti. Burada dernek üyelerinin el sanatları sergisini de gezen Demirkol, sergide satışa sunulan örneklerden satın aldı. Dernek üyeleri ile sohbet eden belediye başkanı, burada Suriye’den kaçarak Türkiye’ye sığınan ve dernek üyelerine fizik tedavi yapan doktorla tanıştı. Dernek üyelerinin doktor için tasarladığı gelinliğe baktı ve sergiyi gezdi. Demirkol, omurilik felçlilerinin toplu ulaşımda yaşadığı sıkıntıları dinledi, bu konuda toplumsal hayatta harekete geçireceklerinden bahsetti ve şöyle konuştu:
“Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, biz bu tip günlerin değil haftaların, ayların, senelerin değil, insanlarımızın her gün engellileri hatırlayarak geçirmesini temenni ediyorum. Daha önceden beri, beraber olduğumuz arkadaşlar, sık sık ziyaret ettiğimiz bir yer. İnsanların üretime katkıda bulunması çok yerinde bir davranıştır. Engellilerimizin, belediye manasında fiziksel şartlarda engelsiz insanların faydalanabileceği ne tür hizmet varsa engellilerimizin de onlardan faydalanması için gerekli bütün fiziksel şartları zaman içerisinde gerçekleştireceğimizi vaat ettik. Sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü değil, ömrümüz boyunca engellilerimizin hayat standartlarımızı yükseltmek için uğraşacağız.”

Demirkol, dernek üyelerinin Suriyeli doktor Abdullatif Marandi’nin evlenecek çocuğu için engelliler tarafından hazırlanan gelinlikle ilgili ise şunları kaydetti:
“Bu gelinliği, engellilerimizin hocalarının rehberliğinde dikmişler. Gelinliği, burada hizmet eden Suriye’nin Halep şehrinden irtica etmiş olan Sayın doktorumuz Abdullatif Marandi’nin oğlu evlenecek diye engellilerimiz dikmiş. Suriye’den gelen bir mültecimizin buradaki engellilerimize fizik tedavi yapması ve insanlara faydalı olması bizi ayrıca mutlu etmiştir. Suriye’den gelenlerinde bizim kardeşimiz olduğunu bizzat kendileri ispatlamış oldu. Burada herhangi bir bedel ve ücret almadan engellilerimize yardımcı oldukları için Marandi’ye Şanlıurfa halkı adına teşekkür ediyorum. Abdulkerim Marandi’ye de böyle bir evlat yetiştirdiği için teşekkür ediyorum.”



Dernek Başkanı Habip Polat da, “Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, sağ olsun Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol bizi ziyarete geldi. Yeni yaptıkları projelerde engellileri de ön planda tuttukları için burada kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öte yandan Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği Başkanı Badih Satoğlu tarafından Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’a engellilerle ilgili yaptığı çalışmalardan dolayı plaket verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.