banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO Yayladağıspor

DEDAŞ muhtarlar toplantı düzenledi


Toplantıda, DEDAŞ yetkilileri, muhtarlardan karşı karşıya kaldıkları sorunların çözümü ile ilgili destek talebinde bulundu.


Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. il binasında gerçekleştirilen toplantıya kurum adına Dicle EDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, DEDAŞ Diyarbakır İl Müdürü Asım Aydın ve Müşteriler Müdürü Murat Çelik’in yanı sıra Şehitlik, 5 Nisan, Fatih, Yunus Emre, Mevlana Halit, Selahattin Eyyubi, Peyas, Huzurevleri, Sanayi, Fabrika, Aziziye, Gürdoğan, Cumhuriyet, Çelikevler ve Kaynartepe mahalle muhtarları katıldı.
Toplantıda konuşan Dicle EDAŞ Genel Müdürü Karagüzel, özelleştirme sonrası bir yandan yatırımlarını aksatmadan sürdürürken, diğer yandan mevcut sıkıntıların giderilmesi için çalıştıklarını söyledi. Yönetim olarak ‘Sayaç Kampanyası’ düzenlediklerini de hatırlatan Genel Müdür Murat Karagüzel, toplantıya katılan mahalle muhtarlarından vatandaşların mağdur olmamaları ve sayaç kampanyasından faydalanmalarının yanı sıra sayaç okuma konusunda arıza onarım ve bakım ekiplerine yardımcı olmalarını istedi. Karagüzel, sahadaki temsilcilerinin muhtarlar olduğunu da sözlerine ekledi.
Toplantıda eski elektrik borçlarının faizsiz olarak ödenmesi konusu de gündeme geldi. Dicle EDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, DEDAŞ olarak tüm borçların faizlerin silindiğini, geriye kalan ana borcun ise 2 ya da 3 taksit halinde ödenebileceğini ifade etti. Toplantıda, elektrik aboneliği olmayanların abonelik işlemlerini bir an önce yapmaları, sayaçların mesken dışına çıkarılması da ele alındı.
Toplantıda gündeme gelen bir başka konu ise abonelerin şikayetlerinin değerlendirilmesi konusu oldu. Bu konuda da Karagüzel, 15 gün içerisinde arıza, borç sorgulama ve abonelik gibi konularda vatandaşlara bilgi verecek 444’lü bir çağrı merkezinin faaliyete geçirileceğini, burada 40 kişinin istihdam edileceğini bildirdi. Karagüzel, vatandaşların memnuniyetinin kendileri için her şeyin üstünde olduğunu sözlerine ekledi.
Toplantıya 14 erkek meslektaşı ile katılan tek kadın muhtar Makbule Fidan da diğer muhtarlar gibi karşılaştıkları sorunları dile getirdi. Toplantıda söz alan diğer mahalle muhtarları da özelleştirme sonrası Dicle EDAŞ’ın yaptığı çalışmaları takdirle karşıladıklarını belirterek,  geçmişte kış aylarında bölgelerinde sıkça elektrik kesintisi yaşandığını, bu nedenle daha önce yaşadıkları mağduriyetlerinin giderilmesini talep ettiler.
Dicle EDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, muhtarlarla benzer toplantıların ileriki günlerde tekrarlanacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.