banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Urfa Balıklıgöl Demirci Mahalleleri

Cumhurbaşkanı Gül'den Salih Mirzabeyoğlu'na af etti iddiası

Sosyal medyada dile getirilen İddialara göre,Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından affedildi ve bu gece tahliye edilecek..

28 Şubat döneminde yargının 'müebbet' kararıyla hücreye atılarak 14 yıldır kaderine terk edilenMirzabeyoğlu için avukatları, haklarının iadesini talep etmişti. belge.com.tr'deki habere göre yaşanan mağduriyeti göz önünde bulunduranCumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün af yetkisini kullandığı, Mirzabeyoğlu’nun bugün içinde tahliyesinin beklendiği ifade edilmişti.

AVUKATLARDAN AKİT'E AÇIKLAMA

Öte yandan; Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu'nun avukatlarından Hasan Ölçer, Akit'e yaptığı açıklamada iddianın şu an için asılsız olduğunu ve Mirzabeyoğlu'nun bugün serbest bırakılmasının imkansıza yakın olduğunu söyledi. Mirzabeyoğlu hakkındaki af kararının teyidi hakkındaki soruyu cevaplayan avukatlardan Harun Akdere ise, "Şu an cezaevine gidiyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan; gazetemize ulaşan Cumhurbaşkanlığı yetkilileri ise haberin şu an için asılsız olduğunu belirttiler.

16 YILDIR MAĞDUR

Herhangi bir “terör” eylemi isnadı olmamasına rağmen İBDA-C yöneticiliğinden müebbet hapis cezasına çarptırılan 28 Şubat mağduru Salih Mirzabeyoğlu, 16 yıldır tek kişilik hücrede yaşamını sürdürüyordu. Mirzabeyoğlu’nun o süreçte gördüğü işkenceler geçtiğimiz dönemlerde medyaya da yansımıştı.

SALİH MİRZABEYOĞLU KİMDİR? 

Salih Mirzabeyoğlu 10 Mayıs 1950 yılında Erzincan’da dünyaya geldi. Asıl adı Salih İzzet Erdiş'tir. İlköğretim, ortaokul ve lise eğitimini Eskişehir’de tamamlayan Salih Mirzabeyoğlu, Necip Fazıl Kısakürek ile karşılaşmasının ardından Nakşibendi tarikatına katıldı. Salih Mirzabeyoğlu 1970′li yılların ortalarına gelindiğinde Akıncılar Derneği kurucuları arasında yer aldı. Mirzabeyoğlu ile birlikte Milli Selamet Partisi’ne yakınlığıyla bilinen bu grup daha sonra Necip Fazıl Kısakürek ile fikir ayrılığına düştü. Bu fikir ayrılığının sonucunda Kısakürek ile yollarını ayırdı. Mirzabeyoğlu 12 Eylül 1980 askeri darbesiyle sağ kesimden en çok etkilenen isim oldu. Mirzabeyoğlu diğer siyasi suçlular gibi askerlerce hakkında çıkarılan tutuklama kararına rağmen bu süreçte tutuklanamadı. Salih Mirzabeyoğlu 1984 yılından itibaren yazı hayatına ağırlık verdi. Askeri darbe döneminde tutuklanamayan Salih Mirzabeyoğlu daha sonra ABD Irak savaşı sırasında oluşan siyasi atmosferde tutuklandı. 1998 yılında yeniden tutuklanan Salih Mirzabeyoğlu 2001 yılında ise idamla yargılandı. Ancak o dönemde idam kararının kaldırılmasıyla birlikte müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Yeniakit 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.