banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Ceylanpınar’da evlikliler attı

 

Ceylanpınar ilçesinde 2014 yılı boyunca toplama 492 kişinin nikahını kıyan Ceylanpınar Belediyesi nikah memuru Şehmuz Gevrek, bu yıl ise sekiz ay içersinde toplam 428 kişinin nikah kıydığını söyledi.
Kullanılan programla daha hızlı ve kağıt israfı yapmadan nikah kıydıklarını belirten Gevrek, “'Daha önce müracaatlar, arzuhalciler de yapılıyordu. Nüfus Müdürlüğünden aile tablosu alınıyordu. Evlenecek kişiler nüfus müdürlüğü, arzuhalciler ve belediye arasında gidip geliyorlardı. Büyük bir uğraş ve kağıt israfından sonra nikahları kıyılıyordu. Şimdi ise bütün işlemler sadece belediyede yapılıyor. Aldığımız programla hem nikahlar daha hızlı bir şekilde kıyılıyor, hem de kağıt israfı da olmuyor.” dedi.
Nikahını kıyacağımız kişileri ilk önce aile hekimlerine görünmelerini istediklerini belirten Gevrek, “ Başvuru evraklarını tamamlayan kişi aile hekimlerine gönderilerek hem aile hekimleri ile tanışıyorlar, hem de aile hekimleri tarafından tam teşekküllü bir şekilde sağlık testinden geçiyorlar. Her hangi bir sıkıntısı olan kişiler, aile hekimleri tarafından tedavi ediliyorlar. Bu uygulama ile her hangi bir rahatsızlığı olan kişiler, erken teşhis ile en kısa zamanda tedavi görüyor ve ileride doğacak çocukların sağlıklı bir şekilde doğması için gerekli kontroller yapılıyor. Sağlık testinden geçmeyen kişilerin nikahı kıyılmıyor.” İfadelerini kullandı.
20 yıldır nikah memuru olduğunu söyleyen Gevrek, “ Daha önce evlenenler, 5-10 yıl sonra gelip resmi nikahlarını kıyıyorlardı. Ama yeni nesil en geç bir ay içerisinde resmi nikahlarını kıyıyorlar.” şeklinde konuştu.
Gevrek son olarak, nikah yapacak çiftlerden evlenme zarfı, 8'er adet fotoğraf ve birer adet kimlik fotokopi istenildiğini söyledi. (Mustafa Kaynak – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.