banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

Çelik; madde bağımlılığı 28 Şubat'ın eseridir

Tüm dünyada özellikle gençlerin hayatlarını tehdit eden uyuşturucu maddelerinin kullanımının her gün artış göstermesi toplumu tedirgin etmeye devam ediyor. Şanlıurfa Valiliği son günlerde madde bağımlılığıyla mücadelede kararlı adımlar atmaya hazırlanıyor.

 

Daha önce STK ve il müdürlükleriyle bir toplantı yapan Vali İzettin Küçük son olarak basınla bir toplantı yaparak konuyla ilgili bilgi aldı. Madde bağımlılığıyla mücadelede önemli çalışmalar yapan Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Çelik konuyla ilgili İlke Haber Ajansı'na önemli açıklamalarda bulundu.

 

“Birçok kişi ve kurumla görüştük ve tehlikeyi gündeme getirdik”
Madde bağımlılığı sorununun gelmiş olduğu tehlikeli boyutu gündeme getirmek için birçok kişi ve kuruluşla görüşmeler yaptığını ifade eden Çelik, bu sorunu gündeme getirmek açısından başarılı olduklarını birçok kurum ve kuruluşun bu iş için seferber olduğunu söyledi.

 

Çelik Yeşilay’ın bu konuda farkındalık oluşturmak adına zaman zaman rehber öğretmenlerle, öğrencilerle, velilerle biraraya geldiklerini ve bu konuda onlara yönelik paneller yaptıklarını belirterek ayrıca SODES projesi kapsamında tedavi merkezindeki gençleri ziyeret edip onlarla ilgilendiklerini ifade etti.

 

“28 Şubat sürecindeki baskıdan sonra bir boşluk oluştu”
Devletin dini konuda halkı bilinçlendirmesi gerektiğinin altını çizen Çelik, Cumhuriyet döneminde bu yana bu sıkıntıların yaşandığını sözlerine ekleyerek, “ Özellikle 28 Şubat sürecinde başörtüsü ve Kuran'dan dolayı insanların üstüne çok gittiler. Bu olunca bir boşluk oluştu. Ailelerde biraz ürktü ve ister istemez de manevi açıdan boşluğu olan bir gençlikle karşı karşıya kaldık. Sadece fenni ilimle insan yetiştirmek doğru değildir.Kuş çift kanadıyla uçabilir tek kanatla değil.Onun için biz diyoruz ki fenni ilimlerle beraber dini ilimler de çocuklarımıza öğretilmelidir" diye konuştu.

 

“Ailelerin bilinçsizliği büyük sosyal travmalara sebep oluyor”
Madde bağımlılığı konusunda ailelerin çok bilinçsiz olduğuna dikkat çeken Çelik birçok ailenin madde bağımlısı olan çocuğunu evlendirmeye kalkıştığını bunun da çok büyük sosyal travmalara sebep olduğunu söyledi.

 

“Bu sorun şu an her tarafa sıçramış durumda”
Madde bağımlılığı tehlikesinin toplumun birçok kesimine sıçradığına da dikkat çeken Çelik, " Madde bağımlısı çocuklar daha çok işsizliğin olduğu kenar mahallelerde oluyor. Ama ben özelde biliyorum zengin insanların çocuklarının da bu hastalığa bulaştığını biliyorum. Ama nedense kenar mahalleler daha çok göze batıyor. Bence bunun yer sınırlaması yoktur bir yangın varsa bu yangın her tarafı kaplıyor" ifadelerine yer verdi.

 

“Vali Küçük bu konuda çok duyarlı davranıyor”
Şanlıurfa'ya atanan yeni Vali İzettin Küçük'ün madde bağımlılığıyla mücadele konusunda çok duyarlı olduğunu dile getiren Çelik, ailelere de bazı tavsiyelerde bulunarak, “ Aileler öncelikle çocuklarına küçük yaşlarda dini eğitim vermesi gerekir. Eğer çocukları bu hastalığa bulaşmışsa sakın çocuklarını dışlamasınlar ve aileler sakın bunu gizlemesinler acilen bu işle uğraşan yetkililere ulaşsınlar. Bu çocuklar bizim çocuklarımız onları kurtarmak zorundayız" şeklinde konuştu.(Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.