banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Flaş Gelişme! 50 köy yolu ulaşıma kapandı



Bitlis’te gece saatlerinden itibaren aralıksız devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreyi aşarken, 50 köy yolu da ulaşıma kapandı. Bahar havasının hâkim olduğu, vatandaşların bağ ve bahçelerde bahar hazırlığı yaptığı kentte, biranda hava sıcakları düştü.

Gece saatlerinden itibaren aralıksız etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Sabahın erken saatlerinde vatandaşlar kar yağışıyla şaşkına döndü. Kısa sürede kent merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde ise 45 santimetreyi geçti.


Yağışlar nedeniyle 50 köy yolu ulaşıma kapanırken, şehir merkezinde de yer yer trafikte aksamalar meydana geldi. Birçok mahalleye araçlar zincir takarak gitmek zorunda kaldı. Kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi tarafından çalışma başlatıldı.

Evlerinin damlarını ve iş yerlerinin önü temizlemek için karla mücadele çalışmasını sürdüren vatandaşlar, kar yağışının ardında don olması halinde meyve ağaçlarının büyük zarar göreceği endişesini taşıyor.

GÜMÜŞHANE DE BEYAZA BÜRÜNDÜ

Sıcak havanın ardından yeniden başlayan kar yağışı Gümüşhane'yi beyaza bürüdü.
Uzun süren sıcak havanın ardından Türkiye genelini etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava dalgası Gümüşhane’de dün gece yarısından sonra etkisini gösterdi. Öğleden sonra başlayan yağmur yağışı, gece yarısı kar yağışına dönerken, kent beyaza büründü.

Gümüşhane de gece en düşük sıcaklık ise eksi bir derece olarak ölçüldü.

Hava sıcaklıklarının hafta sonuna kadar hissedilir derecede düşeceğinin tahmin edildiği Gümüşhane’de, sıcaklıkların geceleri eksi bir ile eksi 4 derece, gündüzleri ise 5 ile 10 derece arasında olması bekleniyor. Beklenmedik bir şekilde gelen soğuk hava ve kar yağışı bazı köy ve kent merkezindeki yolları ulaşıma kapattı.

Gümüşhane'de 13 santimetreyi bulan kar Gümüşhanelileri hazırlıksız yakaladı, kent merkezi ve köylerinde kar temizleme çalışmaları sürüyor. Kentte dün öğle saatlerinde başlayan yağmur gece yarısı yerini kar yağışına bıraktı.

(İLKHA)


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.