banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Bismil Vefa Der'den çocuklara yönelik namaz semineri

  Bismil VEFA DER namaz’da ilk adım altında 7 ve 11 yaş aralığındaki çocuklara yönelik 1 haftalık  dini  eğitim verildi. Bu eğitim çerçevesinde İbadet, temizlik, abdest ve namaz konularında semineler düzenlendi.

Etkinlik havasında süren  seminerlerle  dini eğitimlerini alan çocuklar,  bugün Şehmuz Aslan camisinde hep birlikte öğle namazını  kıldıktan  sonra, camide yapılan  duanın ardından  seminere katılan çocuklara dernek tarafından hediyeler verildi.


Vefa Der’in  Genel Sekreteri Serdar Özer konuyla ilgili yaptığı açıklamada,  " Biz dernek olarak kültür eğitimim yardımlaşma konusunda faaliyetler yapıyoruz. Çocuklara yönelik gelecek neslin temiz bir nesil olması ve dinlerini tanımları açısından 7 ile 11 yaş arası çocuklara yönelik 1 hafta boyunda derneğimizde seminer düzenledik. Seminerimiz sadece Namazla sınırlı kalmayıp İbadet, temizlik, abdest ve namaz konularından oluştu.  Gelecek için temiz bir nesil yetiştirmek için çocukları kötü alışkınlıklardan uzak tutmak  amacıyla  eğittik. Ayrıca  yardım hayır konularında görsel olarak çocuklara sunumlar gösterdik. Bir hafta eğitimin ardından olarak çocuklara camide namaz kıldırarak kapanış etabı yaptık. Ayrıca programa katılan çocuklara hazırladığımız hediye paketlerini armağan ettik.” dedi.

 

Gelecek neslin temiz olması için bu tür etkinlikler ve seminerlerin devam edeceğini söyleyen Özer, şimdiki çocuklara baktığımızda, kimisi küçük yaşta uyuşturucu kullanmakta, aile bağı kopmuş durumda. Aileleri yeterince çocuklarıyla maalesef ilgilenmemekte. Çocuk ya bilgisayar başında oyun oynarken vaktini harcıyor, ya da televizyon başında vaktini harcıyor,  ya da sokakta başıboş bırakılarak kötü alışkınlıklar ediniyor. Bu yüzden biz dernek olarak, hem kendi geleceğimiz için, hem  de iyi bir nesil yetişsin diye bu tür etkinliklere devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.


Seminere katılan çocuklar bu seminerde namazı öğrendiklerini ve temizlik konusunda eğitim aldıklarını  belirterek,  “Bu semineri düzenleyenlerden teşekkür ediyoruz. onların sayesinde ibadet etmeyi ve ailemize dua etmemizi öğrendik.” şeklinde  memnuniyetlerini dile getirdiler.    (Hasan Gündüz -İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.