banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Biri nedenini açıklasın!..

 Konu ile ilgili olarak yaptığımız araştırmada yaklaşık 100 tane dükkânın kiraya verilmesi halinde her bir dükkânın aylık kirası 500 TL ile hesaplansa aylık 50 milyar yılda ise 600 milyar Belediyemize gelir gelecekti. Ayrıca alınacak katkı paraları da trilyonları bulacaktı.

Konu hakkında görüşlerini aldığımız Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun "Yıkılan hal pazarından geride yaklaşık 100 tane esnaf kaldı. Burada da yaklaşık 100 tane dükkan var. Ben aynı zamanda Belediye meclisi üyesi olduğumdan dolayı arkadaşlarımla birlikte 1 yılda tam 5 defa önerge vermemize rağmen burası bugüne kadar değerlendirilmedi. Belediyemizin trilyonlarca gelir kaybı oldu. Yeni otogarın tamamlanması için iller bankasından 2.3 trilyon 10 yıl faizle kredi alınacağı zaman da söylemiştik. Bu 100 dükkan esnaflara verilse trilyonlarca katkı "payı" alınacak ayrıca her ay yaklaşık 50 milyar kira geliri gelecekti. Bunlar yapılmadığı gibi 2.3 trilyon kredi alınarak 10 yıl boyunca her ay yaklaşık 20 milyar faiz ödemek zorundayız. Esnaflar eski hal pazarında dükkan istiyor, ŞUTİM de dükkanlar boş boş bekliyor" diyen Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun yetkililere seslenerek "Bu sorun çözülürse hem Esnaflarımız Şutim'e taşınmış olacak, hal pazarı tamamen boşalmış olduğu için burası değerlendirilecek, Hal pazarında ve Şutim'de bölünmeden dolayı iş yapamayan esnaflar bir araya gelerek iş yapacaklar, boş dükkanlar rantabl hale gerek oradaki çirkin görüntü ortadan kalkacak ve en önemlisi Belediyemize trilyonlarca gelir gelecek" dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.