banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Bir Aileyiz, Birbirimize Muhtacız


Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün isteği üzerine Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen ve 2 Nisan 2012 tarihinde başlayan “Yönetici Eğitimleri Semineri’nin kapanışı Endüstri Meslek Lisesi Konferans salonunda yapıldı.

Yapılan kapanış törenine İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala’ nın yanı sıra Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Doç Dr. Refik Balay, Yrd. Doç. Ahmet Kaya, Yrd. Doç. Abdullah Adıgüzel, Arş Gör. M. Fatih Karacabey, Harran Üniversitesi Şanlıurfa Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğr. Gör. Hasan Kırmızı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İl Milli Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile İlk ve Orta Dereceli Okul Müdürleri katıldı.

Kapanış töreninde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala” Ben geldiğim günden bu yana şunu söylüyorum Biz gerçekten büyük bir aileyiz, sizin bana olan ihtiyacınızdan çok benim size ihtiyacım var, bunu her platformda dile getireceğim. Zira siz olmazsanız ben bir şey ifade etmem, ben sizlerle varım. Başta tabi Harran Üniversitemizin çok değerli akademisyenlerine, öğretim üyelerine gerçekten yürekten gönülden teşekkür ediyorum, zaman harcadılar, emek ve enerjilerini verdiler. Eğitimde, yönetimde bizim de bir katkımız olsun dediler, gerçekten de çok iyi oldu. Hayatta insan kendisini müstağni addetmesi kadar kötü bir şey yok. Ben tamamım artık benim bir şeye ihtiyacım yok. Kim bana ders verecek gibi düşünceleri lütfen aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Kendimizi sürekli yenileyelim, çağın gerektirdiği tüm donanımlara sahip olalım. Kalite artırımı sürekli olmalıdır.
Kaliteli her adamın önünde saygı ile eğildim ve ona asla saygımdan, hürmetimden zerre kadar bir şey yitirmedim. Bir de çok yakinen eksiklikleri gördüğünüzde, bir yönü eksik insanları tanıdığınızda, çabasızlıklarını, zayıflıklarını gördüğünüzde hakikaten üzülüyorsun. Diyorsunuz ki bunlar mı yönetici, bunlar mı memleketi yönetecekler? Bunlar beni yönetemezler diyorum. Asla müstağniliği kabul etmiyorum, reddediyorum.
Bu seminerin ilk dersinde de çok harika şeyler öğrendim inanınız, her birinizden ben ayrı ayrı şeyler öğreniyorum. Her biriniz ayrı ayrı kıymetlisiniz, bunu inanarak söylüyorum. Bunu yürekten söylüyorum. Buradaki kazanımlarınızı inşallah ilçelerinizde, okullarınızda, kurumlarınızda yaşatacaksınız. İnanın biz aile olduğumuz bilincine tam anlamına varırsak ve buna inanırsak halledemeyeceğimiz hiçbir mesele yok, bütün mesele; bir birimize inanmak bir ve beraber olduğumuzu düşünmek. Birbirimize muhtaç olduğumuzu düşünmektir.
Benim her gün her vakitte değişmeyen bir duam var şöyle diyorum: Allah’ım çalışma arkadaşlarımı, yol arkadaşlarımı ve ailelerini her türlü kötülüklerden, kazadan, beladan koru. Onları mutlu kıl diyorum. Bu dua benim her zaman olan duam. Bu çok önemli ben her birilerinize dua ediyorum, eğer bir kurumda, bir müessesede yönetici ve yönetilenler eğer bir birlerine böyle dua ediyorlarsa, orada ahenk olur, huzur olur ve verim olur.
Bugünkü programın hazırlanmasında emeği geçen Halil Ömer Bey’e ve Sayın Sarmış’a, Gürbüzer’e, Bayık’a, bütün arkadaşlarıma, ilçe müdürlerimize, okul müdürlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Hizmet içi işi çok önemlidir. Öğretmenlerden çok yoğun talep var, biz genelde talep doğrultusunda hizmet içi açıyoruz; ama ne olur ilçelerinizde, okullarınızda hangi alanda hizmet içi eğitimlerine, seminerlerine ihtiyaç duyuluyorsa lütfen onları bize ulaştırın. Bütün meselemiz eğitimin kalitesinin arttırılmasıdır. Ben yeni geldiğimde şu söyledim:  Şanlıurfa’mızın eğitimine, bu ülkenin eğitimine, bu milletin eğitimine kim zerre miktarı katkı yapmak istiyorsa kapım sonuna kadar açıktır. Her türlü hayır ve iyi işte ben yanınızdayım. Çünkü her biriniz hizmeti amaç edinmişsiniz. Bana düşen de sizin yollarınızı açmak, yallarınızdaki çıyanları, taşları, kayaları temizlemek, buyurun demek. Ben sizlere inanıyorum ve sizi seviyorum. Bunu da yürekten, gönülden söylüyorum. İdareci çok önemli, yönetici çok önemli, öğretmen çok önemli. İşte buradaki kazanımları, inşallah kurumlarınızda uygulayacağız.” dedi  

Kapanış konuşmalarının ardından Hizmet içi Eğitim Seminerlerini veren Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Doç Dr. Refik Balay, Yrd. Doç. Ahmet Kaya, Yrd. Doç. Abdullah Adıgüzel, Arş Gör. M. Fatih Karacabey, Harran Üniversitesi Şanlıurfa Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğr. Gör. Hasan Kırmızı’ ya İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala’nın birer plaket vermesiyle tören sona erdi.   
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.