banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

BELEDİYE İLAÇLAMA YAPMAYA BAŞLADI (videolu)


Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ilaçlama birimi, yaklaşan larva dönemi öncesi hazırlıklarını tamamladı. 32 merkez, “36 kırsal mahallede ilaçlama yapacak olan birim, ekiplerini oluşturarak planlama dâhilinde ilerliyor.

SİVRİSİNEKSİZ BİR YAZ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Ekipler kış döneminde larva mücadelesi yaparak, sineklerin üreme alanlarını kontrol altına alıyor.   Sıcak yaz mevsimi şartları öncesinde sağlık standartlarının korunması, hastalıkların önüne geçilmesi ve rahat yaşam koşulları gereği mücadele gereken vektörler, üreme dönemlerinde mücadele kapsamına alınarak, rahat bir bahar ve yaz mevsimi için hazırlıklı hale getiriliyor. Önümüzdeki aylarda Haliliye İlçesi’nde oluşabilecek rahatsızlıklara karşı önemli bir tedbir olarak planlanan ilaçlama çalışmaları  Şubat ayında başlatılarak, Mart ve Nisan aylarında ise şekil değiştirerek devam edecek.

İlaçlama çalışmalarında kullanılan ilaçlar ise Sağlık Bakanlığı’nın ruhsat verdiği grup arasından ilaçlama  tipine uygun olarak seçildi.  İlaçlamada bulunan personelin ve civarda bulunan kişilerin sağlığına zarar vermeyecek şekilde donatılan ekipler, çalışma planları kapsamında; bodrum katları, apartman bahçeleri, inşaat temel çukurları, dereler, kanalizasyon rögarları, kırsal alanlarda ve çöp konteynırlarında uygulamalarda bulunuyor.

İLÇE GENELİNDE İLAÇLAMALAR PLANLI İLERLİYOR
30 kişiden oluşan ekip, çalışılan sahanın özelliklerine göre zaman zaman ilaçlama araçları zaman zaman ise sırt pompaları ve tekerlekli ilaçlama cihazları ile ilçe genelini taramaya devam ediyor. Sinek popülasyonunun önüne geçilmesi adına başlatılan ilaçlama çalışmaları kısa süre sonra yerini kalıcı ilaçlamaya bırakacak ve Haliliye İlçesi’nin rahat bir yıl geçirmesi için ilçeyi temiz ve hazır bir hale getirecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.