banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Aşırı yüklenme elektrik kablosunu patlattı

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde aşırı yüklenmeden dolayı orta gerilim kablosunun patladığı bildirildi.

Dün akşam saatlerinde Hilvan ilçe merkezinde yaşayan vatandaşlar yaklaşık 2 saat, köy sakinleri ise bayram arifesini sabaha kadar elektriksiz geçirdi.

 

Elektrik kesintisinin nedeninin ilçenin trafo merkezindeki 3 numaralı çıkış yeraltı XPL orta gerilim kablolarında, aşırı yüklenmeden dolayı meydana gelen patlamadan kaynaklandığı bildirildi.

 

Meydana gelen arıza nedeniyle, Demoğlu - Gölcük sideri (hattı) karanlıkta kaldı. Yaşanan arızadan dolayı Hilvan ilçesi ile bağlı köylerde dün gece geç saatlere kadar elektrik kesintisi yaşandı.

 

Dedaş ekiplerinin gece ve sabah saatlerinde yaptığı yoğun çalışmalarla arızanın giderilmesi sonucu, İlçede elektrik kesintisi gece geç saatlerde giderilirken, köylere ise sabah saatlerinde elektrik verilebildi. (Mehmet Can Yardımcı-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.