banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Akbaş'tan denemeler kitabı


Eğitimci yazar Mehmet Akbaş’ın kitabı çıktı. “Mükemmellik Bir Yolculuktur Son Durak Değildir” adlı kitap denemelerden oluşuyor.

Kitap yazarın özelde Şanlıurfa’da genelde Türkiye’de yaşanan toplumsal sorunlara yönelik eleştirel bakış açısını kapsayan yazılarından oluşuyor. Özellikle demokratikleşme ve Sivil toplum konusunda ülkemizde vuku bulan sorunlar analitik ve çözüm içeren bir dille irdeleniyor.

Tabi ki her aydın kendi coğrafyasının problemlerine kulak veren bir hassasiyet taşır. Mehmet Akbaş da Şanlıurfalı bir aydın olarak yerelde ekonomi, kentleşme, toplumsal hayat, sivil toplum, aşiret, siyaset, kültür gibi birçok alanda görülen aksaklıkları kamuoyunun dikkatine sunmakta, bunu yaparken de her yerginin ardından konuyla ilgili çözüm önerisini okuyucunun kanaatine bırakmaktadır.

Günlük yazılardan oluşan kitap, içinden geçtiğimiz dönemin odak konularını projeksiyona alan tarihsel bir vesika olması hasebiyle de özellikle kıymete şayandır. Memleket meselelerinin doğru anlaşılması için kitabın okunmasında fayda var.

Kitaba Şanlıurfa’daki kitapçılardan ulaşmak mümkün.

 

Mehmet Akbaş kimdir.

1975 yılında Urfa’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Bölümünden 1997 yılında, 2009 yılında ise Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Gaziantep Oğuzeli çok Programlı lisesinde göreve başladı. Askerliğini yedek subay öğretmen olarak Birecik’te yaptı.2001 yılında Şanlıurfa Teknik lise ve Endüstri Meslek Lisesine atandı.

       Birçok sivil toplum kuruluşunda görev aldı. Yeni Eğitimciler Derneği Şanlıurfa Şubesinin iki dönem başkanlığını ve Şanlıurfa Gençlik Derneği Başkan yardımcılığı yaptı. Eğitimciler Birliği Sendikası Şanlıurfa Şubesi Basın Yayın Sekreterliği ve Toplu Görüşme Mevzuat Sekreterliği görevlerini de ifa etti. MEGEP projesinde, 18.Milli Eğitim İl Şurasında ve Şanlıurfa Kent Konseyi Eğitim komisyonlarında çalıştı.

       Toplumsal sorunlara yönelik köşe yazıları gazete ve birçok yerel ve ulusal internet sitelerinde yayınlandı. Radyo Megada Eğitim saati adında program yaptı.

 2008 yılında AK Parti Siyaset Akademisi birincilikle bitirdi. Demokratikleşme ve Sivil toplum konusunda birçok çalışmaya imza attı.

Halen Şanlıurfa Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesinde Elektrik Elektronik Öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Hayat boyu öğrenme prensibiyle Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yapmaktadır. Türkiye Yazarlar Birliği üyesi olup, Evli 3 çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.