banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Ak Parti Şanlıurfa Vekilinden Ürküten Tablo!

 

358 bin uyuşturucu şüphelisi

İnsanımız artık, kolaylıkla iş bulup, alınteriyle çalışıp helalinden kazanmanın peşinde değil. Materyalist eğitim, maddeci yaklaşım, alabildiğine ekranlardan körüklenen dünya sevgisi, tüketim kültürü ve hedonist zevkçi yaşam tarzının son 12 yılda vardığı korkunç noktayı Ak Parti’li Vekil itiraf etti. Ak Parti dönemindeki 2002-2014 arası uyuşturucu kaçakçılarına yönelik operasyonlarda yüzde 48, gözaltına alınan şüphelilerinin sayısında ise yüzde 55 oranında artış yaşandı. 180 bin 402 olaya müdahale edildi. 358 bin 342 yakalanan uyuşturucu şüphelisi var.

Toplumsal doku zehirleniyor

Uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığının kullanıcılarına verdiği zarar kadar toplumsal dokuyu da zehirlediğinin altını çizen Uslu, uyuşturucu kullanımının yıllar içinde artış eğilimi gösterdiğini ifade etti. Uyuşturucu kullanımının toplumsal tabakaların her kesiminde var olduğunu dile getiren Uslu, gelişen iletişim yöntemleri neticesinde internet üzerinden dahi kullanıcılarına ulaştırıldığını kaydetti.

Operasyon sayısı yüzde 48 arttı!

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu’nun verdiği rakamlar, 2002-2014 Ak Parti dönemindeki toplumsal manevi tahribatın boyutlarını adeta itiraf etti: “Ülkemizde 2002-2014 yılları arasında 180.402 olaya müdahale edilmiş ve 358.342 şüpheli yakalanarak uyuşturucu kaçakçılarına yönelik operasyonlarda yüzde 48, gözaltına alınan şüphelilerinin sayısında ise yüzde 55 oranında artış söz konusu olmuştur.” dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Türkiye’de uyuşturucu kullanımının geldiği acı tabloya dikkat çekti. Uslu’nun verdiği her rakam ve bilgi, aslında ülkemizi son on yıllarda yöneten iktidarların adeta karnesini yansıtıyor. Buna göre, uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığının kullanıcılarına verdiği zarar kadar toplumsal dokuyu da zehirlediğinin altını çizen Uslu, uyuşturucu kullanımının yıllar içinde artış eğilimi gösterdiğini ifade etti. Uyuşturucu kullanımının toplumsal tabakaların her kesiminde var olduğunu dile getiren Uslu, gelişen iletişim yöntemleri neticesinde internet üzerinden dahi kullanıcılarına ulaştırıldığını kaydetti.

Uyuşturucuda Avrupa’yı Yakalamaya Az Kaldı

Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü nedeniyle Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Uslu, uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığının kullanıcılarına verdiği zarar kadar toplumsal dokuyu da zehirleyen, toplumsal gelişime ket vuran uluslar üstü bir sorun olduğunun altını çizen Uslu, “Ülkemiz ölçeğinde de değerlendirdiğimizde Avrupa Birliği ülkelerine ya da birçok ülkeye göre daha düşük seviyede seyretmektedir, ancak yıllar içinde artış eğilimi gösterdiği, toplumsal tabakaların her kesiminde var olduğu, gelişen iletişim yöntemleri neticesinde internet üzerinden dahi kullanıcılarına ulaştırıldığı, sınır ötesi dağıtım ağlarıyla büyük travmalara neden olup, ortak geleceğimize yönelik büyük bir tehdit olarak konumlandığı da açık bir gerçek. Birleşmiş Milletler verileri, uyuşturucu kullanımının her yıl bir önceki yıla göre sürekli artış eğiliminde olduğunu göstermekte” dedi.

İşte Ak Yılların Kara Bilançosu!

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu’nun verdiği rakamlar, 2002-2014 Ak Parti dönemindeki toplumsal manevi tahribatın boyutları açısından dudak uçuklattı: “Ülkemizde 2002-2014 yılları arasında 180.402 olaya müdahale edilmiş ve 358.342 şüpheli yakalanarak uyuşturucu kaçakçılarına yönelik operasyonlarda yüzde 48, gözaltına alınan şüphelilerinin sayısında ise yüzde 55 oranında artış söz konusu olmuştur” dedi.

Transit ülke!

Madde kullanımı nedeniyle her yıl 230 bin kişinin hayatını kaybettiğini belirten Uslu, uyuşturucu ticareti hacminin de 600 milyar dolar civarında olduğunun tahmin edildiğini dile getirdi. “2002-2014 yılları arasında uyuşturucu kaçakçılığına karşı 36 farklı ülkeyle işbirliği içinde 230 operasyon gerçekleştirildi. Ülkemizin tek başına yaptığı eroin yakalamasının Avrupa Birliği üye ülkelerinin toplamından daha fazla olduğu, Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi tarafından kendi raporlarında da belirtilmiştir” diyen Uslu, Türkiye’nin uyuşturucuda transit ülke olmaktan çıktığını savunurken, ülkede uyuşturucunun bu kadar yaygınlaşmasının gerekçelerine ise değinmedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.