banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Karaköprü Narı Vali Salih AYHAN Kimdir

Aile boyu tarım işçiliği

Viranşehir ilçesinde 2014 yılı pamuk hasadı başlarken sulamada yaşanan sıkıntı, elektrik kesintileri, yüksek elektrik faturaları, masrafların çokluğu ve pamuk fiyatlarının düşüklüğü çiftçileri kara kara düşündürüyor. Çiftçiler sıkıntıları ile uğraşırken pamuk işçileri de hayli dertli. Zor şartlarda çalışmak zorunda kalan ailelerin durumu içler acısı.

Tarım işçisi olarak Viranşehir’de çalışan Abdulkadir Urunç, “Biz Derik’ten pamuk için Viranşehir’e geldik. Halimiz perişan. Sabahtan akşama kadar çoluk çocuk çalışıyoruz ancak yevmiyemiz 15 TL ‘ye bile gelmiyor, çaresiziz durumdayız. Eğer iş imkânları sağlanırsa veya fabrikalar açılırsa bizler de ailece bu sefaleti çekmeyiz. Çocuklarımızın eğitimi aksıyor. Beş çocuğum okul okuyor. Bunlara harçlık, elbise gibi bir sürü masraf lazım. Bu halde okula göndermeyeceğim. Çektiğimiz sefaleti bir biz ve bir de Allah bilir” dedi.

Hasan Çiftçi ise, “Çocuklarımız perişan. Eğitimleri en az iki ay aksıyor. Bunca perişanlığımıza rağmen yevmiyemiz bile çıkmıyor. Karın tokluğuna çalışıyoruz. Zor şartlarda çalışan bayan ve çocukların sağlıkları bozulduğu gibi çektikleri çile yürek dağlıyor.” diye konuştu. (Sabri Acet-İLKHA)
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.